Makai Lajos dr.

Italok a kereskedelemben Útmutató az ÁFÉSZ-ek italforgalmazásához

szövorg nyomda  | 1978  | papír / puha kötés  |  177 oldal

Libri Antikvárium
Tartalom Bevezetés 5 Az italforgalom helye a kereskedelemben 7 A kereskedelem növekvő szerepe az italok forgalmazásában 7 Az italok kereskedelmi forgalmának alakulása 9 Az italforgalom növekedésének problémái 14 A növekedés gondjai a sörforgalomban és a megoldás lehetősége 15 Borfogyasztásunk alakulásának jellemzői és új tendenciái 18 Az égetett szeszesitalok forgalmának főbb tendenciái 22 Az üdítőitalok növekvő szerepe 25 Az italok beszerzése 29 A beszerzés forrásai 29 Az italáruk beszerzése a nem hagyományos forrásokból 34 Általános tudnivalók az ital-árualapok beszerzéséről 39 Az italáruk megrendelésének módozatai 40 A szállítási szerződésekről és a szakmai szállítási alapfeltételekről 42 Az italok útja a készletezéstől az eladásig 50 Az italok tárolásának alapkövetelményei 50 Az egyes italfélék szállítása és tárolása 55 Az italok az értékesítés helyén: eladás, kimérés, felszolgálás 60 Italáruismeret Az italok minőségével kapcsolatos tudnivalók 66 A megjelenési forma és a minőség összefüggései 66 Az egyes italok fogalmának meghatározása, főbb minőségi jellemzői, termékcsoportjai 70 Egyéb italok 83 Az italok eltarthatósága 85 Az italok kifogástalan minőségben való eltartása Káros minőségi elváltozások és azok megszüntetése 88 Az italok kezelése, a tároló edények gondozása 101 Egyszerűbb italkezelési műveletek 101 Házasítás, keverés, alkoholfok beállítása 108 A tároló edényzet gondozása 113 Az italok mérése és érzékszervi minősítése 117 Mennyiségi mérések az italoknál. Töltési teljesség 118 Az italok alkoholtartalmának meghatározása. Alkoholfok tűrések 121 Az italok szárazanyagtartalmának mérése 127 Az italok érzékszervi vizsgálata 130 Mintavétel italokból 136 Az italforgalom ellenőrzése 143 A kereskedelem italforgalmának ellenőrei 143 Az ellenőrző munka személyi és tárgyi feltételei 144 Útmutató az ÁFÉSZ vezetői-ellenőrzéshez 145 Az italfogyasztás élettani és társadalmi vonatkozásai 151 Milyen ételhez milyen ital "illik" 152 Az italok hatása az emberi szervezetre 155 Az alkoholfogyasztás társadalmi vonatkozásai 157 Zárszó 164 1. sz. függelék 166 A pálinka- és likőrkészítmények fontosabb jellemzői Kimutatás a pálinka- és likőrkészítmények minőségét meghatározó legfontosabb összetevőkről 2. sz. függelék 170 Az italokra vonatkozó szabványok 3. sz. függelék 173 Az italok forgalmazásával kapcsolatos jogszabályok Irodalomjegyzék 176
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 5 700 Ft

A termék megvásárlásával

570 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó szövorg nyomda
Kiadás éve1978
Oldalak száma:177
Súly200 gr
ISBN2310019292234
ÁrukódSL#2112717775
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 5 700 Ft

A termék megvásárlásával

570 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Libri PlanAll: Világolvasó 2026Libri PlanAll: Világolvasó 2026