Baromfi a kisgazdaságban 2. (Pulyka-, gyöngytyúk- és galambhústermelés)

mezőgazdasági kiadó  | 1986  | kemény kötés  |  165 oldal

Libri Antikvárium
Tartalom Előszó 5 A kisüzemi pulyka-, gyöngyös- és galambhústermelés közgazdasági jellemzői (Dr. László Lajosné) 7 A pulyka-, a gyöngytyúk- és a galambhústermelés, -fogyasztás alakulása 7 A kistermelés jövedelmezőségi viszonyai 11 A fejlesztés lehetősége, iránya 12 A termelés feltételeinek megteremtése 14 Amit az adózásról tudni kell 15 Pulykahústermelés (Benedek András) 19 Termelésszervezés 20 A nagyüzem kapcsolatfelvétele a kistermelővel 21 A kapcsolat tartása 22 A pulykanevelésre vállalkozó kistermelővel szemben támasztott követelmények 23 Az elszámolás módja 24 A pulykanevelés három fázisának legfontosabb termelési mutatói 28 Az üzemarányok 29 A pulykahústermelésben szerepet játszó hibridek 30 A hazánkban forgalmazott hibridek 31 A pecsenyepulyka utónevelése 34 A pulyka-utónevelő és berendezése 34 Az utónevelő épület 34 Az utónevelő gépészeti és technológiai berendezései 34 Állománysűrűség 44 Az előnevelt pulykák szállítása, fogadása 45 Istállóklíma a utónevelés alatt 52 A hőmérséklet 52 A páratartalom 54 A szellőztetés 54 A megvilágítás 56 A takarmányozás 57 Az itatás 62 A vágás időpontja 63 Nyilvántartások 63 A gondozás alapelvei 65 A pecsenyepulykával szemben támasztott minőségi követelmények 67 A pecsenyepulyka átadásakor előforduló hibák 68 Általános minőségi követelmények a szabvány szerint 68 A pecsenyepulyka átadása vágásra, szállítása 70 Gyöngytyúkhústermelés (Pintér Levente) 73 Forgalmazás, termelésszervezés 75 A gyöngytyúkhústermelésben szerepet játszó hibrid 77 A pecsenyegyöngyös nevelése 79 A pecsenyegyöngyösnevelés feltételei (intenzív nevelés) 80 A nevelőépületek előkészítése a naposállatok fogadására 81 A naposgyöngyösök fogadása, almozás 83 Állománysűrűség 84 Szellőztetés, páratartalom 86 Fűtés, hőigény 87 Megvilágítás 88 Takarmányozás, itatás 89 Takarmánykiegészítés 93 Általános tennivalók 93 A félintenzív nevelés 95 Elhelyezés, előkészítés a fogadásra, állománysűrűség 96 Kifutóztatás 96 Hőmérséklet 96 Megvilágítás 97 Almozás 98 Takarmányozás, itatás 98 Testtömeg-gyarapodás 98 A pecsenyegyöngyössel szemben támasztott minőségi követelmények 100 A pecsenyegyöngyös szállítása 102 Higiéniai és állategészségügyi tudnivalók 105 Galambhústermelés (Dr. Ballai Attila) 109 Termelésszervezés 109 A kisüzemi galambhústermelésben szerepet játszó fajták 112 Speciális haszongalambfajták 113 A texán 114 Óriás posta 116 Carnoau 117 A king fajta 118 A húsgalamb-előállítás 121 A tenyészanyag-megválasztás szempontjai 121 Szaporaság 122 Hústermelés 125 Tenyészgalambok elhelyezése, tartása 128 A galambházzal szemben támasztott követelmények 130 A törzsállomány gondozása 136 Volieres húsgalambtartás 137 Ketreces húsgalambtartás 138 Tenyésznövendék galambok nevelése 141 Takarmányozás, takarmányértékesítés 142 Tenyésznövendék galambok takarmányozása 146 A húsgalambbal szemben támasztott minőségi követelmények 147 Húsgalambok átadása vágásra, szállításra 149 Irodalomjegyzék 151 Függelék 153 1. melléklet 155 2. melléklet 158
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 800 Ft

A termék megvásárlásával

280 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1986
Oldalak száma:165
Súly200 gr
ISBN2310006111937
ÁrukódSL#2111176714
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 800 Ft

A termék megvásárlásával

280 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes