Miklósné dr. Horváth E.

Baromfi a kisgazdaságban 1. (pecsenyecsirke és árutojás termelés)

mezőgazdasági kiadó  | 1985  | kemény kötés  |  185 oldal

Libri Antikvárium
Tartalom Előszó 5 A kisüzemi pecsenyecsirke- és tyúktojástermelés közgazdasági jellemzői 7 A pecsenyecsirke és a tyúktojás termelésének, fogyasztásának alakulása 8 A pecsenyecsirkehús-termelés 8 A tojástermelés főbb jellemzői 13 A fejlődést elősegítő legfontosabb tényezők 19 A kisüzemi pecsenyecsirke- és tyúktojástermelés jelentősége, szükségessége 20 A csirkehús- és a tojástermelés jövedelmezősége 24 A fejlesztés lehetősége, irányai 34 A termelés feltételeinek megteremtése 36 Az adózás tudnivalói 39 Az OTP-hitel felvételének feltételei 43 Pecsenyecsirke-termelés 45 A termelés szervezése 45 A termelésszervezés szempontjai 45 A termelés és a szükséglet összhangja 47 A termelésszervezés formái 50 A termelést elősegítő szolgáltatások 54 Az elszámolás rendszere 57 A pecsenyecsirke-nevelés feltételei 58 A kisüzemi pecsenyecsirke-termelésben szerepet játszó hibridek és fajták 59 A forgalmazott húshibridek 62 Hagyományos tartásra javasolt fajták 63 Hústermelésre alkalmas fajták 65 A pecsenyecsirke-nevelő ólakkal szemben támasztott követelmények 70 Az épületek tájolása, elhelyezése 70 Az épületek méretei 71 Az épületek szerkezeti elemei 74 A nevelőólak gépészeti, technológiai berendezései 76 Fűtőberendezések 76 Szellőztetőberendezések 78 Világítóberendezések 82 Az etetőberendezések 83 Az itatóberendezések 87 Állománysűrűség, nevelési idő, rotációk száma 89 A pecsenyecsirke nevelése 90 Felkészülés a naposcsibék fogadására 90 A nevelőól takarítása, fertőtlenítése 90 Bealmozás, alomféleségek 92 A nevelők belső terének kialakítása 93 A nevelőólak felfűtése 94 A naposállatok fogadása, letelepítése 95 Istállóklíma a nevelés alatt 96 A hőmérséklet 96 A páratartalom 97 A szellőztetés 98 A világítás 100 A pecsenyecsirkék takarmányozása 102 Az ivóvízellátás 108 A testtömeg-gyarapodás, a vágás időpontja 110 A gondozás alapelvei 111 A nyilvántartások 113 A pecsenyecsirke minősítése, a minőséget befolyásoló tényezők 114 A minőséggel szemben támasztott követelmények 114 A pecsenyecsirke értékesítésekor előforduló minőségi hibák 115 A vágócsirke minőségét befolyásoló tényezők 115 A pecsenyecsirke átadása vágásra 118 A szállítással összefüggő fontosabb teendők 119 A vágóbaromfi átadása, átvétele és a minősítés helye 120 Tyúktojástermelés 123 A termelés szervezése 123 A termelés és a szükséglet összhangja 123 A termelésszervezés formái 125 A tyúktojás termelése 129 A kisüzemi tojástermelésben szerepet játszó tyúkfajták és hibridek 129 A fajta megválasztása a kisüzemekben 133 A tojótyúkok fölnevelése 134 A tojótyúkok tartása 140 A tyúkóllal szemben támasztott követelmények 140 A tyúkólak berendezési tárgyai 141 A tojótyúktartás módszerei 145 Istállóklíma 155 Alomféleségek, almozás 157 Világítás, fényprogram 158 Takarmányozás 162 Ivóvízellátás 165 A tojástermelés 166 A tojás szerkezeti felépítése és képződése 166 A tojástermelés alakulása 169 Mesterséges vedletés 172 A tojások gyűjtése, tárolása 174 A kereskedelmi forgalomba kerülő étkezési tyúktojással szemben támasztott követelmények 176 Külső minőségi követelmények 177 Belső minőségi követelmények 177 Nagyságkövetelmények 178 A tojástermelés néhány állategészségügyi kérdése 179 Irodalom 181
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 5 190 Ft

A termék megvásárlásával

519 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
új(szerű), olvasatlan(nak tűnő) példány
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1985
Oldalak száma:185
Súly230 gr
ISBN2399971919694
ÁrukódSL#2112810816
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 5 190 Ft

A termék megvásárlásával

519 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Kajdi Csaba: Cyla-terápiaKajdi Csaba: Cyla-terápia