Barry L. Beyerstein  |  Scott O. Lilienfeld  |  Steven Jay Lynn  |  John Ruscio

50 pszichológiai tévhit - Hiánypótló gyűjtemény a lélektan közhiedelmeiről

partvonal  | 2011  | MAGYAR nyelvű  | KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL  |  350 oldal

A pszichológia mindenütt ott van. Szó szerint nem telik el nap, hogy a híradók, televíziós showműsorok, filmek, és az Internet ne bombáznának minket egy sor pszichológiai vonatkozású állítással - az agy működéséről, a testen túli tapasztalatokról, visszanyert emlékezetről, poligráfos vizsgálatról, párkapcsolatokról, szülői feladatokról, mentális zavarokról, hogy csak egy pár példát említsünk. És mégis, meglepő, hogy amit mi igaznak hiszünk a pszichológiával kapcsolatban, milyen nagy részben nem az. A nagy mítoszok közt nem egy van, amelyik nem csupán tévútra visz bennünket az emberi természettel kapcsolatban, de hibás döntésekre is ösztönözhet a mindennapi életben. Ez a könyv elsőként helyezi a tudományos bizonyítékok mikroszkópja alá a közkézen forgó pszichológiai tévhiteket. Mindezzel az a célunk, hogy egyrészt eloszlassuk a sokak által igaznak tartott, de hamis hiedelmeket, másrészt olyan pontos tudással vértezzük fel az olvasót, amelynek segítségével képes lesz jobb döntéseket hozni a való világban. - (a Szerzők)
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 490 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 315 Ft

A termék megvásárlásával

331 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó partvonal
Oldalak száma:350
BorítóKARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
Súly524 gr
ISBN9789639910553
NyelvMAGYAR
Kiadás éve2011
Árukód2215827 / 1071580
FordítóCziczelszky Judit

Vásárlói értékelések, vélemények

Simon Brigitta
2012. 01. 09.

Fantasztikusan jó könyv. Akit kicsit is érdekel a pszichológia, annak maximálisan tudom ajánlani. Laikus érdeklődőként is teljesen leköti a figyelmem, olvasmányosan fejtik ki a témát. Nagyon jó a fejezetfelosztás, 1-1 fejezeten belül pedig még jobb a témafelosztás. Egy egy témakör végén vannak még tévhitek és tényleg felsorolva, amik szintén izgalmasabb. Remélem megjelenik még folytatás.

Szeged Könyvesbolt
2013. 05. 01.

Sok tévhit kering a köztudatban, többek között a pszichológia témakörében.Ennek a kötetnek hiánypótló szerepe van, mi is érdeklődéssel olvastuk, egy -egy témát alaposabban is átbeszélve. Köztük volt a Rorschach tesztről szóló fejezet . Azt a kérdést boncolgatta, hogy vajon egy tintapaca mindig csak egy tintapaca? Rájöttünk, hogy nagyon keskeny az a határvonal, ami elválasztja a tudományost az áltudományostól, főleg ha laikus emberekről van szó, akik, bár nagy pszichológia amatőrök, de nem mindig férnek hozzá kutatási eredményekhez. Az viszont, aki elolvassa ezt a könyvet, az garantáltan gazdagodik egy kis hasznos tudással, és egy kis szerencsével ezután, vagy ezután is képes lesz egészséges szkepticizmussal fogadni azt az információözönt, amit nap mint nap a nyakunkba zúdítanak


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 490 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 315 Ft

A termék megvásárlásával

331 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

M. J. Arlidge: Felelsz vagy merszM. J. Arlidge: Felelsz vagy mersz