4 kötet a Kertünk, házunk, otthonunk sorozatból: Öngyógyító kiskert + Oltás, szemzés, dugványozás + Baromfi a kisgazdaságban I. + Házi gyümölcs- és zöldségfeldolgozás - levek, borok, konzervek

mezőgazdasági kiadó  | 1983  | papír / puha kötés

Libri Antikvárium
Gesunder Garten durch Mischkultur - Ismertető: A német szerző nevét már minden vegyszer nélkül gazdálkodó magyar kertész ismeri, de könyvéből nem jutott mindenkinek. Ezzel az új kiadással szeretnénk a hiányt pótolni, és újabb híveket toborozni a vegyes kultúrát kedvelők táborába. A szerző több évtizedes tapasztalatait adja át, ő nemcsak az elő- és utónövényekkel használja ki a területet, hanem az egyes sorokat, sőt egy sorban lévő zöldségféléket is váltva ülteti, gyógy- és fűszernövényekkel tarkítja a veteményeskertet. Mindezt azért teszi, mert a növények egymást védhetik a kártevőktől, elriasztják illatukkal, jótékonyan hatnak egymás növekedésére, sőt a termés ízének kialakításában is közreműködnek. Ez a könyv a gyakorlatban előforduló összenövesztéses szaporítási módokat mind ismerteti: közel ötvenféle fás és zöld oltást,a szemzést, a termőfák átoltásának módját, az oltások és szemzések védelmét. Az árutermelő kisüzemeknek a munkáját kívánja segíteni a Miklósné dr. Horváth Erzsébet által összefogott szerzőgárda könyve, mely a pecsenyecsirke- és árutojás-termelés rövid, a kisüzemek baromfi-árutermelésének fejlődését bemutató bevezető után a pecsenyecsirke elhelyezésének, takarmányozásának, tartásának feltételeit, módszereit foglalja össze. Ezt követően az árutojás-termelés módszereit tárgyalja. A gördülékeny stílusban, közérthető módon megírt, jól szerkesztett táblázatokkal, rajzokkal. Az ember korszerű táplálkozása feltétlenül megkívánja a sokoldalúságot, a változatosságot és az ízletességet. Ezeket a célokat a kertészeti termények közül a gyümölcs- és zöldségfélék friss állapotban történő fogyasztása az év egy részében ki is elégíti. A téli és a tavaszi hónapokban azonban szükségünk van különböző módon tartósított gyümölcs- és zöldségkészítményekre is. Az élelmiszert meg lehet óvni a romlástól. Erre a célra különböző eljárások már régóta ismeretesek. Az ipari termelés mellett kezdettől fogva népszerű és jelentős az ember otthoni, a háztartás, a család számára történő házi konzerválási tevékenysége. S bár ez a kedvtelés idő- és pénzigényes, mégis a házikerti, kisparcellás gyümölcsösök, továbbá zöldségeskertek termésének rendeltetésszerű felhasználása érdekében sokan foglalkoznak házi feldolgozással. Természetesen azt látni kell, hogy a konzerv- és hűtőipar széles körű, ma már minőségben is megfelelő árukínálata mellett, a gazdaságosságot szem előtt tartva, nem érdemes otthon mindent és mindenáron elkészíteni, feldolgozni. Ugyanakkor az egyéni íz, a különböző táplálkozási szokások, igények messzemenő kielégítése csak ezen az úton valósítható meg.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 7 990 Ft

A termék megvásárlásával

799 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1983
Súly2200 gr
ISBN2310005809613
ÁrukódSL#2112022975
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 7 990 Ft

A termék megvásárlásával

799 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Szlavicsek Judit: Végzetes KékszalagSzlavicsek Judit: Végzetes Kékszalag