A KönyvKereső szolgáltatás csak regisztrált ügyfeleink számára elérhető.
Hogy igénybe tudja venni, kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon oldalunkon.
A Szicíliai étterem (KÜLÖNLEGES, ÉLDEKORÁLT KIADÁS)
A szicíliai nyár sokat ígér, csak nem Ariannának, aki egyfolytában dolgozik. Közben a sziget kínálta finomságokkal, granitával, fagylalttal, cannolóval és különféle halételekkel vigasztalódik, abban az étteremben, ahol naphosszat a laptopja előtt ücsörög. Időnként szórakozottan rápillant Nissóra, a jóképű, ám kissé arrogáns séfre, aki a fiatal Antonio Banderasra emlékezteti.
A férfi mindig is Szicíliában élt, a nő igazi világpolgár. A férfi harmincéves, a nő ötven. Egyikük sem vágyik a szerelemre, idejük sincs rá. Mindkettőjüknek megvan a maga álma. Nem ugyanaz, de nem is annyira más.
A sors mit sem törődik kezdeti vonakodásukkal, és addig szövi a szálakat, míg végül szorosan összefonja őket.
A meglepően végződő szerelmi történet minden olvasót nevetésre, sírásra, gondolkodásra, ábrándozásra, és talán változtatásra is késztet. A kötet különlegessége, hogy a fejezetek végén a szerző olasz ételek receptjeit vonultatja fel, amelyeket bárki elkészíthet, aki kedvet kap hozzá.
A toszkán gyermek
A New York Times sikerszerzőjének lebilincselő regénye egy bátor fiatal nőről, aki a múlt titkainak nyomába ered...
1944. A brit pilóta, Hugo Langley ejtőernyővel kiugrik találatot kapott gépéből, és a németek által megszállt Toscanában ér földet. A súlyosan sebesült férfi egy kolostor romjai és a gyönyörű Sofia Bartoli mellett talál menedéket. Ám kibontakozó szerelmüknek egy árulás vet véget...
1973. Hugo elhidegült lánya, Joanna hazatér vidéki otthonukba, hogy intézkedjen apja temetése felől. A férfi személyes holmijának rendezgetése közben felbontatlan levelet talál, amelyet egy bizonyos Sofiának címeztek. Miután elolvassa, Joanna Toscanába utazik, hogy megismerje apja rejtélyes múltját - és önmagát.
Rhys Bowen regényét olvasva szinte ott érezzük magunkat a zöldellő olajfák árnyékában, orrunkat kényezteti a toszkán konyha ínycsiklandó illata, és fülünkbe cseng az olasz nyelv semmihez sem fogható dallamossága.
Bon appétit!
Peter Mayle immár valóságos háziszerzője az Ulpius-háznak. Az Egy év Provence-ban után sorra jelent meg a Bor, mámor, Provence, a Hajsza Cézanne-ért és a Hotel Pastis , és most jut el magyar olvasóihoz a következő kötet, a Bon appétit! Mint az már az eddigiekből is kiderült, az angol író nagy szerelmese a francia tájaknak, a francia embereknek, a francia kultúrának és, egyáltalán nem utolsósorban, a francia konyhának és pincészetnek. A maga friss, szellemes és szemléletes stílusában, amely mögül egy nagytudású, kellemes egyéniségű humanista képe rajzolódik ki, Mayle ebben az új művében is élvezetes franciaországi utazásra hívja az olvasót, egy olyan körútra, amelynek középpontjában a válogatottan finom konyhai remekek végigkóstolása áll. Mint írja, az evéshez a franciákat valóságos szerelmi viszony fűzi; de az érzéki örömök mögött egy békés, bölcs, emberszerető életforma és életfilozófia áll. Aki a jó konyhát szereti - rossz ember nem lehet.