Tegye meghitté a hangulatot idén is a Libri díszkötetével: vásároljon legalább 10 000 Ft értékben könyvesboltjainkban vagy a libri.hu-n, és legyen öné L. Frank Baum, az Óz a csodák csodája 999 Ft-os áron!

Ajánlatunk 2023. november 1-től a készlet erejéig érvényes. Akciós szabályzat

Óz a csodák csodája - a kötetről

Dorothy Kansasban él, egy olyan helyen, ahol a prérit szürkévé égette a nap, s az emberek nem mosolyognak. Dorothy azonban más: ő maga a ragyogás és a vidámság. Egyik nap varázslatos dolog történik vele: a házukat felragadja a tornádó, és csak forgatja és forgatja, míg végül egy tündérekkel és különös szerzetekkel benépesített világba repíti. Ekkor kezdődik Dorothy és Totó kutya csodálatos útja Ózhoz, a birodalom hatalmas varázslójához, aki minden kívánságot képes teljesíteni: azt is, hogy a szalmafejű Madárijesztő eszessé váljon, a Bádog Favágó érző szívet kapjon, a Gyáva Oroszlán bátorságra tegyen szert, sőt, hogy Dorothy és Totó hazajusson Henry bácsihoz és Em nénihez… mert hát ők már nagyon hiányoznak a kislánynak.

L. Frank Baum amerikai író története több mint 120 éve jelent meg először, ám népszerűségéből mit sem veszített. A barátságról és a szeretet erejéről szóló mese arra tanít, hogy az igazi kincs a lelkünkben rejlik. S ha észrevesszük a kincseink ragyogását, akkor mi magunk fogjuk smaragdként beragyogni a szürke világot.

L. Frank Baum
(1856-1919)

Lyman Frank Baum New York állam egy kicsiny településén, Chittenangóban született. Édesapjának testvére után kapta a „Lyman” nevet, ám ezt nem szerette, a „Frank”-et részesítette előnyben. Már gyermekkorában kitűnt kortársai közül élénk fantáziájával, valamint az írás iránti szenvedélyes érdeklődésével. Tizenkét éves korában a Peekskill Katonai Akadémiára küldték tanulni, ám onnan állandó betegeskedése miatt, valamint az álmodozásra való hajlamra hivatkozva két év után elküldték. Sokan úgy vélik, hogy a szerző a fiatalkori emlékeit felhasználva, a katonai iskola sárga téglakövekkel kirakott járdájáról mintázta világhírű meseregényének ikonikus útvonalát. Baum mindenbe belekóstolt, mely az írással kapcsolatos művészi tevékenységnek számított. Dolgozott újságíróként, több-kevesebb sikerrel maga is szerkesztett, illetve működtetett lapokat, színházi szeretete révén próbálkozott színdarabokkal, de egy rövid ideig dolgozott reklámügynökségnél is.

Mérsékelten sikeres gyermekkönyvek megírását követően 1900-ban személyes jó barátjával és munkatársával, W.W. Denslow illusztrátorral közösen kiadatták az Óz, a nagy varázsló című meseregényt, mely óriási sikert aratott mind a kritikusok, mind a közönség köreiben. Habár élete során dolgozott más gyermekeknek szóló könyvön is, rendre visszatért az Óz-történethez, melyet aztán folytatásos sorozatként írt tovább a rajongók nagy örömére. Összesen tizennégy Óz-könyv látott napvilágot a szerző haláláig.

Karácsonyi ajánlatunk

Itt megtalálhatja a tökéletes ajándékot minden barátjának és családtagjának

Különleges könyvajándékok

Nézzen szét ajándékkönyves listánkban, ahol minden érdeklődéshez hoztunk különlegesebbnél különlegesebb könyveket és albumokat.

Tovább a listához

Mesés karácsony

Minden gyerek mesés karácsonyról álmodik, ezért egy helyre gyűjtöttük a legjobb gyerek- és ifjúsági könyveket.

Tovább a listához

Ünnep könyvei

Az ünnepi készülődés nélkülözhetetlen könyvei: itt minden az adventi időszakról és a karácsonyról szól.

Tovább a listához

Irodalmi válogatás

Akár egy könnyedebb olvasmányt, akár szépirodalmi újdonságot keres, irodalmi válogatásunkban megtalálja a tökéletes ajándékot.

Tovább a listához

LIBRI MAGAZIN

Olvasson még több csodáról a Libri Magazinon

Az Óz, a csodák csodájával várja a karácsonyt a Libri

A Libri az elmúlt években megjelent díszkötet-sorozatában több fontos és értékálló gyerekkönyvet mutatott be.

Tovább a Libri Magazin cikkre