Ferencz Éva  |  Lukács Józsefné

Téli jeles napok az óvodai környezeti nevelésben

flaccus kiadó kft  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  158 oldal

Az óvodai környezeti neveléshez köthető zöld- és környezetvédelmi jeles napok évről évre visszatérő "örökzöld" ünnepei az óvodai életnek. Akár hazai, akár nemzetközi, akár "csak" lokális kezdeményezésről legyen szó, egyaránt kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy kiemelten foglalkozzunk természeti és társadalmi értékeink védelmével. A zöld és egészségtudatos világ- és jeles napok óvodai szinten történő megünnepléséhez - bár az óvodapedagógusok kreatívak és leleményesek - szükségesnek ítéltük egy, a gyakorlatban is jól használható téli ajánlás-gyűjtemény összeállítását, melyről azt gondoljuk, hasznos lesz mindannyiunk számára. (Az elmúlt két évben megjent az őszi és tavaszi jeles napokat bemutató könyvünk, és hamarosan sor kerül a nyári kötetre is.)

Az óvodában - a családi neveléssel párhuzamosan - megkezdődik a környezethez való pozitív viszony alapozása, olyan viselkedésmintákkal, amelyek elsősorban az érzelmeiken keresztül hatnak a gyerekekre. Közvetlen tapasztalataikon, érzelmi kötődésükön keresztül jutnak el környezetük megbecsüléséhez, védelméhez. Ez az óvodáskorban kiemelt fontosságú tevékenység később ismeretté, egész életre szóló tudássá alakul. A tapasztalatszerzés legfőbb színtere az óvoda, egyik legfontosabb eszköze pedig a kiemelt ünnepnapok - nemzeti, nemzetiségi, néphagyományokhoz, helyi szokásokhoz, környezetvédelemhez és az óvodai élet egyéb területeihez kapcsolódó ünnepek - hosszú sora. Ezek a napok különböznek a többi naptól, hiszen ilyenkor emlékezünk valamire, közösen ünneplünk valamit vagy valakit, figyelmünk középpontjába kerül egy esemény vagy egy jelenség. A gyerekek az évről évre visszatérő élmények közvetítésével egy életre szóló lelki útravalót kapnak.

A Kerek egy esztendő - komplex tevékenységek az óvodai környezeti nevelésben című évszakalapú módszertani könyvsorozatunkban bemutattuk a legismertebb ünnepnapjainkat, a téli kötetben a hagyományos téli jeles ünnepeket (Mikulás, Luca-nap, Karácsony, Farsang stb.), világnapokat és egyházi ünnepeket (pl. Advent, Vízkereszt stb.). Új könyvünkben az óvodáskorú gyerekek számára könnyen érthető, feldolgozható, a mindennapi életünkhöz szervesen kapcsolódó, ám kevéssé ismert világnapokat, zöld jeles napokat mutatjuk be. A könyvben található ötletekkel élményközpontú, az életkori sajátosságokat figyelembe vevő tevékenységeket, játékokat tudunk biztosítani az óvodások számára, ami azért is fontos, mert a játékos tanulás ereje felbecsülhetetlen, és hatékonysága semmilyen más tanulási formához nem hasonlítható.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 800 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 610 Ft

A termék megvásárlásával

361 pontot szerezhet


Utolsó darabok


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó flaccus kiadó kft
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:158
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly334 gr
IllusztrációSZÍNES FOTÓKKAL
ISBN9786155278907
Árukód2777996 / 1221418

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 800 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 610 Ft

A termék megvásárlásával

361 pontot szerezhet


Utolsó darabok


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power