Vadak és vadszárnyasok TÖBB MINT SZÁZ ÉTELFOTÓVAL ÉS RECEPTTEL

kossuth kiadó  | 2003  | kemény kötés  |  175 oldal

Libri Antikvárium
ELŐSZÓ Részlet a könyvből: "A Föld korához viszonyítva alig szemrebbenésnyi idővel - mintegy 20 000 évvel ezelőtt - Közép-Európában is tágas, füves térségek, végtelen tundrák és roppant őserdők voltak. Ezeken a területeken vadászott a hajdankor embere, hogy táplálékot szerezzen magának. Azóta a világ ura már régen kénye-kedve szerint nyesegetett kultúrsztyeppét csinált az egykori Édenkertből. Vadászat azonban még mindig van. Igaz, pusztán vadászzsákmányból ma már nem tudnánk fenntartani magunkat; Németországban 340 000 vadász évente pontosan 28 000 tonna vadhúst szállít a konyhákba. Az élelmiszeripar évi termelésének adataival összehasonlítva ez csupán csepp a tengerben, és látszólag szóra sem érdemes. Ennek ellenére a vadászatra nagyobb szükség van, mint valaha! Mivel Földünknek ezen a táján kihaltak a nagy ragadozók, félő, hogy vadászok nélkül a növényevők oly mértékben elszaporodnának, hogy hamarosan nem jutna elegendő táplálék nekik. A táplálékhiány pedig degenerációval, járvány szerűen fellépő betegségekkel, végül pedig egész fajok kihalásával járna. A képzett és felkészültségét nehéz vizsgán bizonyító vadász ezért a medve, a farkas és a hiúz érdekeit is képviseli. A német vadászati törvény előírja, hogy a vadásznak az adott területen gondoskodnia kell a fajokban gazdag, egészséges és arányos vadállomány fennmaradásáról és gondozásáról, azzal a kikötéssel, hogy e tevékenysége során nem okozhat kárt a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban vagy a halgazdaságban." Vissza TARTALOM Védőbeszéd a vadászat mellett 6 A vadászat története 9 A szakócától az íjig és a nyílig 10 Jégkorszaki vadászat és természet adta hűtőszekrények 10 Az első háziállatok 11 Földművelés a népnek - vadászat az előkelőknek 12 Tökéletes szervezés, részletes utasítások 13 Barokk pompa és szélsőségek 15 A nemesi kiváltságtól a szövetségi vadászati törvényig 16 A szarvasról és társairól 19 A természet csodája 19 Agancsosak 20 Jávorszarvas 20 Gímszarvas (rőtvad) 20 Dámvad 21 Őz 22 Tülkösszarvúak 24 Zerge 24 Muflon 24 Kőszáli kecske 24 Vaddisznó 26 Nyúlfélék 28 Mezei nyúl 28 Üregi nyúl 28 Szárnyasvadak 31 A fácánról és más madarakról 31 Tyúkalkatúak Fácán 31 Fogoly 32 Vadpulyka Fürj 33 Fajdfélék 34 Szalonka 35 Galambok 35 Vízivad 36 Vadrécék 36 Vadludak 36 A vadhús és kezelése 39 Gyakorlati tanácsok 42 Emlősök 42 Vadhús előkészítése 43 Vadszárnyasok 44 Vadszárnyasok előkészítése a konyhában 45 Sütési és párolási idők, adagok 47 A legfinomabb körítések vadakhoz 47 Fűszerek 49 Italok 50 Alapreceptek: Levesek, mártások, marinádok és pácok 50 RECEPTEK 56-173 Levesek és ,,kis vadételek" 57 Hirtelensültek 77 Párolás: az ,,örökzöld klasszikus" 87 Kényelmes, régi módszer... 109 Befejezésül: édességek, sütemények, italok 149 Függelék 166 A vadásznyelv kisszótára 166 Vadászati idények és tilalmi időszakok Magyarországon 169 Betűrendes receptmutató 170 Receptmutató vadfajok és más hozzávalók szerint 172 Felhasznált irodalom, képjogok, impresszum 174 A vadászati törvényről 175
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 990 Ft

A termék megvásárlásával

99 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó kossuth kiadó
Kiadás éve2003
Oldalak száma:175
Súly899 gr
ISBN2399971116352
ÁrukódSL#2110336059
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 990 Ft

A termék megvásárlásával

99 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa