Piri István

Pörköltek és paprikások

szalay könyvek  | 2009  | MAGYAR nyelvű  | SPIRÁL  |  192 oldal

A mai magyar konyha alapjai a honfoglalás előtt alakultak ki. Vadászó életmódot gyakorló őseink ismerték a fontosabb konyhatechnológiai eljárásokat: a húsokat nyárson sütötték, főzték, füstölték, a gyümölcsöket aszalták, és használtak bográcshoz hasonlatos edényeket. Készítettek szárított tésztaféléket, mint a tarhonya vagy a lebbencs. A lovasok a nyereg alatt puhították a húst, a szárított húsokat pedig vízben főzték meg. A magyar konyha arculatát napjainkban az olyan ételek határozzák meg, mint a gulyás, a pörkölt vagy a paprikás. De miben is rejlik a jó pörkölt titka?
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 900 Ft

A termék megvásárlásával

190 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó szalay könyvek
Kiadás éve2009
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:192
BorítóSPIRÁL
Súly760 gr
IllusztrációSZÍNES FOTÓKKAL
ISBN9789632511085
Árukód2205422 / 1061074

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 900 Ft

A termék megvásárlásával

190 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Frank Herbert: DűneFrank Herbert: Dűne