Havasok könyve

Olvastam!
Értékelje Ön elsőnek!

Nyírő József

"...az eleven élettel nyüzsgő, csodálatos titkokkal telített székely havasról mesél szebbnél szebb, izgalmasnál izgalmasabb történeteket ez az új könyv, melynek címe: Havasok könyve. Megszületett a székely dzsungel-könyv. A mi madaraink énekelnek benne fülünknek ismerős dalokat, a mi... bővebben"...az eleven élettel nyüzsgő, csodálatos titkokkal telített székely havasról mesél szebbnél szebb, izgalmasnál izgalmasabb történeteket ez az új könyv, melynek címe: Havasok könyve. Megszületett a székely dzsungel-könyv. A mi madaraink énekelnek benne fülünknek ismerős dalokat, a mi állataink beszélnek anyánktól tanult, édes nyelven, megértjük a székely ősvadon zúgását, a hulló fenyőtoboz zaját, a bokrok és a fák minden parányi neszét. Sírni lehet a gyönyörűségtől. (...) A fontos csak az, hogy olyan írásmű született, amilyen az egész világirodalomban kevés van, s a maga nemében páratlan. A leíróművészet európai érvényű iskolapéldája. Sok-sok idő múltán is bizonyára örömet és megifjító, bűvös italt nyújt majd az élet vándorútján megfáradottaknak, és számos nyelven hirdeti a szépség és jóság hervadhatatlan igéit. Talán a Gulliver és a Robinson társa is lesz valamikor, ki tudja. Tündéri havas, erdők, vadonok világa, sohasem halhat meg a te varázslatos romantikád! Magyar nyelv, sohasem némulhat el a te zengő szépséged, melyet most egyetlen könyvbe sűrítve a kezemben tartok." (Keleti Újság (Kolozsvár), 1937. február 8. Dsida Jenő)
Könyvkereső
Utolsó ismert ár: 2.850 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása

Olvasói értékelések

Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Értékelje Ön elsőnek!
Havasok könyve
Fenyvesi Miklós
Valóban a havasok "dzsungel könyve", ahogyan Dsida Jenő vélekedett róla. A természettel való együttélés együtt rezdülés és odafigyelés minden apró jelre, minden változásra, melyeknek okait és jelentőségét utánozhatatlanul ismeri az író és ezt nem is titkolja előttünk. Írói stílusa a legszebb magyar hagyományokon is túlmutat szokatlan szókincsével és filozófiájával.
Nyírő József - Havasok könyve
Kiadó: KAIROSZ KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 336
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 400 gr
ISBN: 9789639642751
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2006
Árukód: 2058909 / 1001600

Sikerlista

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
hirdetés