Gyógyító táplálkozás

Olvastam!
6 értékelés

Sajátítsd el az étrenddel történő gyógyítás titkait!

Paul Pitchford

A Gyógyító táplálkozás a kínai orvoslás és táplálkozástudomány hagyományait társítja a növényi étrend gyógyító hatásaival foglalkozó, modern nyugati kutatásokkal. Ez a korszakalkotó munka átfogó és értékes ismeretekkel gazdagítja olvasóit az egészséggel, az étrenddel, az alternatív gyógyítással,... bővebbenA Gyógyító táplálkozás a kínai orvoslás és táplálkozástudomány hagyományait társítja a növényi étrend gyógyító hatásaival foglalkozó, modern nyugati kutatásokkal. Ez a korszakalkotó munka átfogó és értékes ismeretekkel gazdagítja olvasóit az egészséggel, az étrenddel, az alternatív gyógyítással, valamint számtalan növényi és állati eredetű táplálék gyógyító tulajdonságaival kapcsolatban. Megismertet a modern táplálkozási alapismeretekkel; a fehérjék és a vitaminok, a zsírok és az olajok, a cukrok és az édesítőszerek, a víz, a só, a tengeri növények, a "zöld ételek" (mikro-algák és gabonafüvek), a kalcium és az oxigén szerepével. Közérthetően tárgyalja a kínai orvoslás fizikai és lelki állapotokra vonatkozó gyakorlatát, többek között a nyolc alapelv (a jin és jang hat területe), az öt elem, valamint a belső szervek jellemzőit, szerepét és tünetegyütteseit. Ismerteti a húsközpontú étrendről a jó minőségű állati élelmiszerekkel kiegészített, gabonán és friss zöldségen alapuló táplálkozásra való zökkenőmentes átállás menetét. Részletes regenerációs étrendet kínál a rák, az ízületi gyulladás, a drog- és alkoholfüggőség, az AIDS és más degeneratív betegségek kezelésére. Speciális, parazitafertőzés elleni programját az egyéni testalkathoz igazítja. A Gyógyító táplálkozás a fentieken kívül külön fejezetet szentel többek között a súlyproblémáknak, a szív- és érrendszer megújításának, a nők egészségének (különösen a terhesség és a változókor tekintetében), az emésztési zavaroknak, a böjtnek és a tisztításnak, a gyermekek, valamint az idősek táplálkozási szükségleteinek. Az elméleti ismereteket több mint háromszáz vegetáriánus recept teszi teljessé.
Könyvkereső
Utolsó ismert ár: 7.591 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása

Olvasói értékelések

Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
6 értékelés
Gyógyító táplálkozás
Flo
Nagyon hasznos, értelmesen felépített könyv a táplálkozásról, és annak hatásairól az emberi szervezetre. Ajánlom mindenkinek, aki egy átfogó, logikus képet szeretne kapni az étkezésről.
Gyógyító táplálkozás
Szigethy László
Átfogó és részletes képet ad az emberi szervezet normális működése a táplálékok egymásra gyakorolt hatásáról. Megközelítési módja is újszerű - "Az étel mindig megfelelően működik, bár hatása kevésbé markáns, sokkal gyöngédebb, mint a gyógynövényeké és más gyógyszereké." (27. o.) Külön erényének tartom, hogy misztifikálás nélkül veti egybe az európai és a távol-keleti gyógyítás alapelveit és módjait, ezzel egyúttal a kettő szintézisét alkotja meg.
Gyógyító táplálkozás
Gál Éva
Nagyon jónak tartom a könyvet. Végre egy átfogó táplálkozási tanácsadó. Ajánlom családoknak, mert mindenki megtalálja a számára jó étkezést.
Paul Pitchford - Gyógyító táplálkozás
Kiadó: ÉDESVÍZ KIADÓ
Oldalak száma: 778
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 1710 gr
ISBN: 9789635290284
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2009
Árukód: 2205923 / 1061694
Fordító: Farkas Eszter

Sikerlista

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
hirdetés