Erőss Zsolt

Olvastam!
14 értékelés

A Himalájánál magasabbra

Földes András

Erőss Zsolt beállt a Mount Everest csúcsa felé kanyargó sorba. Mi volt az a parancs, ami az éjszaka közepén kilökte az embereket a hálózsák melegéből, hogy sipító tüdővel feltuszkolja őket a fagyott, sötét és kemény világvégére? A lassú mozdulatokból, a kétségbeesetten rángó szívből nem lehetett... bővebbenErőss Zsolt beállt a Mount Everest csúcsa felé kanyargó sorba. Mi volt az a parancs, ami az éjszaka közepén kilökte az embereket a hálózsák melegéből, hogy sipító tüdővel feltuszkolja őket a fagyott, sötét és kemény világvégére? A lassú mozdulatokból, a kétségbeesetten rángó szívből nem lehetett kiolvasni a választ. Az élet alapvető kérdéseire ugyanis nincs felelet. Miért ébred fel az ember, ha tudja, hogy majd elalszik, miért szeret, ha elmúlik a hevület, és miért él, ha a végén biztosan meghal? Ahogy Erőss Zsolt élete, úgy életrajzi könyve sem szokványos. A történetekből megismerhetjük a hegymászó kalandjait Erdélytől a Himalájáig, az első sziklamászástól a legutolsó expedícióig. Az alpinizmus mellett feltárul előttünk Ázsia, Afrika és Dél-Amerika egzotikus világa, amelyek évtizedek alatt a hegymászó második otthonává váltak. A könyv azonban akkor is lenyűgöző lenne, ha főszereplője ki sem lépne a kertjéből. Erőss Zsolt nem csak azt meséli el, hogyan hódította meg első magyarként a világ legmagasabb csúcsát, hanem azt is, hogy miért nem esett kétségbe egyik lábának elvesztése után, és miért volt egyértelmű, hogy folytatnia kell a hegymászást. A neves alpinista kalandjait, életét olyan bölcs eltökéltség hajtja, amely ötleteket adhat számunkra is, hogyan váltsuk valóra vágyainkat a Föld egy távoli pontján, vagy akár egészen közel. "Nem zaklat fel, hogy elveszítettem a lábam. Amikor pörögtem, zuhantam a sziklák közt, meg is halhattam volna. A baleset után annyit mondtam a feleségemnek, örülök, hogy élek. Bárhogyan is, de élek, és ez a lényeg." A regényes életrajz írója, Földes András amellett, hogy Erőss Zsolt barátja, hegymászó is. Elkísérte őt néhány expedíciójára, hogy belülről mutathassa meg ezt a félelmetes, ugyanakkor lenyűgöző világot.
Könyvkereső
Utolsó ismert ár: 3.791 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása

Olvasói értékelések

Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
14 értékelés
Erőss zsolt
Woodstock29
Egy nagyszerű könyv, egy nagyszerű emberről.
Erőss zsolt
Bicky
Én szinte egyszerre, minden szabadidőmet a könyvre áldozva olvastam végig a könyvet. Ha valakit érdekel az expedíciózás és megérti a hegymászókat akkor azért érdemes elolvasnia. Ha pedig az olvasó ellenszenvvel viseltetik a hegymászók iránt, felelőtlen, önző embereknek tartja őket, akkor pedig azért kell elolvasnia. Sok mindent megért, sok miértre kap választ az ember a könyv olvasása során. A képek pedig egyszerűen csak emelik a könyv olvasásának élményét! Én egyetlen egy dolgot említenék kritikának. Még pedig azt, hogy nekem hiányzik az egyes megmászott hegyek tereprajza, azaz a megmászott gerincek és alaptáborok elhelyezkedése. Szerintem ki lehetett volna egészíteni egy egyszerű grafikonnal a fejezetek elejét, hogy az olvasó el tudja jobban képzelni, merre is másztak.
Földes András - Erőss Zsolt
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 422
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 770 gr
ISBN: 9789633101421
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2012
Árukód: 2231207 / 1085792
Illusztráció: SZÍNES KÉPMELLÉKLET

Sikerlista

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
hirdetés