A muszlim asszony

Olvastam!
3 értékelés

Monica Ali

Monica Ali gyönyörűséges regénye egy fiatal muszlim nő, Naznín története. Naznín tizennyolc éves korában egy bangladesi faluból Londonba kerül, hogy hozzámenjen ahhoz a nála jóval idősebb férfihoz, akit a családja jelölt ki férjéül. Éveken át vezeti a háztartást, gondoskodik a férjéről, és... bővebben

Monica Ali gyönyörűséges regénye egy fiatal muszlim nő, Naznín története. Naznín tizennyolc éves korában egy bangladesi faluból Londonba kerül, hogy hozzámenjen ahhoz a nála jóval idősebb férfihoz, akit a családja jelölt ki férjéül. Éveken át vezeti a háztartást, gondoskodik a férjéről, és gyermekeket szül, ahogyan azt egy hithű muszlim lánytól elvárják. Míg egy nap önmaga számára is megdöbbentő módon, váratlanul beleszeret egy fiatalemberbe a helyi muszlim közösségből. Szenvedélyes viszonyuk során felfedezi, milyen összetett dolog is a szabad akarat, és harcolni kezd azért, hogy álmai és élete túlléphessen a számára előírt szabályokon és kereteken.

A muszlim asszony egy olyan titokzatos és különleges világot ábrázol, amely egyszerre elképzelhetetlen és mégis fájón ismerős.

A Granta magazin által a húsz legjobb fiatal brit író közé választott, számtalan rangos irodalmi díjjal kitüntetett Monica Ali a bangladesi Dakkában született és Londonban nőtt fel. Mindennapi csodákkal teli, szépséges első regényében az örök női dilemmákról és a kultúrák találkozásáról ír, egy letehetetlenül izgalmas és mélyen megható történetet mesél el a legfontosabb emberi érzésről, a szeretetről.
 

Könyvkereső
Utolsó ismert ár: 3.306 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása

Olvasói értékelések

Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
3 értékelés
A muszlim asszony
Ametiszt
Jó könyv, hiteles. Nem a szokásos történet, nem szokványosan (nyállal meg szentimentálisan) megírva, nem is happy end-es. A főhősnő férje, majd szerelme is jó példa arra, hogy az emberek típusai eléggé kultúra- és vallásfüggetlenek: szólamok, a történelmi sérelmek hangsúlyozása, a sikertelenség miatt más nemzet hibáztatása, cselekvésképtelenség - nálunk is sok embert jellemez. Érzik, hogy valami nagyon nem jó, de nem tudják, mi kellene helyette. Jókat ír leveleiben a hősnő húga, bár talán néha túl sok. A sok jó mondat közül az egyik, amikor Naznin azt mondja a fiúnak: "Mi csak kitaláltuk egymást". Ez is nagyon gyakori bárhol a világon, hogy a párok valami elképzelt, sóvárgott képet látnak a másik helyett. A többségnek nem hinném, hogy tetszene a könyv (nem pörög, nincs "akció"), és ez nem baj. Vannak más jó könyvek is, aki olvas, talál magának valót.
Monica Ali - A muszlim asszony
Kiadó: Ulpius-Ház Könyvkiadó KFT.
Oldalak száma: 578
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 440 gr
ISBN: 9789637253591
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2006
Árukód: 2145588 / 1031123
Fordító: Varró Zsuzsa

Sikerlista

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
hirdetés