A másik Boleyn lány

Olvastam!
30 értékelés

Philippa Gregory

A romantikus történelmi szerelmes regényeiről ismert szerző első magyar nyelven megjelenő regénye VIII. Henrik udvarába kalauzolja el az olvasókat. A fiatal király erőtől, tettvágytól duzzadó férfi, ám asszonya, Aragóniai Katalin nem tud életképes fiúnak életet adni. Henrik türelmetlenül áhítja a... bővebbenA romantikus történelmi szerelmes regényeiről ismert szerző első magyar nyelven megjelenő regénye VIII. Henrik udvarába kalauzolja el az olvasókat. A fiatal király erőtől, tettvágytól duzzadó férfi, ám asszonya, Aragóniai Katalin nem tud életképes fiúnak életet adni. Henrik türelmetlenül áhítja a fiú örököst, s mivel Katalin nem képes eme vágyát beteljesíteni, figyelme a fiatal udvarhölgyek felé fordul. A helyzetet kihasználva, a Boleyn család mindent elkövet, hogy Henrik szeme a már férjezett Maryn (a kevéssé ismert másik Boleyn lányon, Anna húgán) akadjon meg. Mary végül is szerelmes lesz Henrikbe, az erős, hatalmas férfit látja Anglia legnagyobb emberében, a királyban. S bár vígan lovagolnak, vadásznak, táncolnak s szeretkeznek, Mary úgy érzi, becsapta és ő maga is megalázta szeretett királynéját, Katalint. Ez a lelkiismeret-furdalás aztán örökre ott marad szívében. Időközben az addig a francia udvarban nevelkedő Anna is hazatér. Mindenben segíti testvérét, de már nem testvéri szeretetből, hanem abból a meggyőződésből, hogy a családnak segít a legtöbbet, ha Henrik ágyasát istápolja. Mary először egy leány- majd egy fiúgyermekkel ajándékozza meg a királyt. Henrik boldog: lám, tud ő fiút nemzeni, hiszen nem rajta múlik. Mary azonban fáradt, kimerült, már nem is kívánja a királyt mint férfit: Henrik teste már nem fiatalosan ruganyos, és szeretőjére telepedve meglehetősen súlyos. Mary szeretőből anyává lett, valóságos anyatigrissé, akinek mindennél és mindenkinél fontosabb két királyi porontya. Elérkezett hát Anna ideje. Hihetetlen ambícióval és önbizalommal tör előre, célja nem kisebb, mint a király soron következő szeretőjévé, s majdan királynővé válni. Maryvel szembeszegülve harcol a király kegyeiért. És mint ahogy arról már történelemórán is értesültünk, a Boleyn és Howard családok leánykája valóban királyné lesz. Izgalmas, sok feszültséggel és félelemmel teli a történetben ez az időszak, a történetet sok-sok mellékszál teszi még érdekesebbé és színesebbé. A számos nyelven megjelent és nagy sikert aratott regényből előbb a BBC készített rendkívül népszerű televíziós sorozatot, majd Hollywood is lecsapott rá: neves sztárokkal készül a mozifilm.
3.890 Ft helyett
3.112 Ft (Megtakarítás: 20%)
Kosárba
Szállítás: 1-3 munkanap
Vegye át rendelését szállítási díj nélkül bármelyik boltunkban!
Flórián Könyvesbolt
1-5
Libri Mammut Könyváruház
5 +
Stop.Shop. Könyvesbolt
1-5
Mutasd az összes boltot
Első mondat:
Tompa dobpergés hallatszott.

Olvasói értékelések

Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
30 értékelés
A másik boleyn lány
evian
Az egyik legjobb, legolvasmányosabb könyv ami valaha a kezembe került!Bepillantást nyújt a Tudor korba, amit a történelemkönyvekből nem tudhatunk meg. Alig vártam a folytatásokra, mind elolvastam egészen Erzsébetig. -de talán ez tettszett a legjobban!!!
A másik boleyn lány
Szeri
Nagyon jó könyv, letehetetlen. Valaki meg tudná mondani, hogy mik a folytatásainak a sorrendjei, és hol esetleg hol lehetne megvásárolni őket?
A másik boleyn lány
fehersushy
Szórakoztató és magával ragadó! Remek könyv egy kis időutazásra! Csak azt ne felejtsük el, hogy egy férfi szerelme veszélyes is lehet. Pláne, ha király.
Mutasd az összes véleményt
Philippa Gregory - A másik Boleyn lány
Kiadó: ÚJ PALATINUS KÖNYVESHÁZ KFT.
Oldalak száma: 718
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 720 gr
ISBN: 9789639651586
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2007
Árukód: 2145755 / 1031269
Fordító: Megyeri Andrea

Sikerlista

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
hirdetés