A katedrális

Olvastam!
61 értékelés

Ken Follett

 A szerző egyik legnépszerűbb regénye egy 12. századi angliai városkában, Kingsbridge-ben játszódik, a történet a katedrális építése körül bonyolódik, melyért a Benedek-rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy... bővebben

 A szerző egyik legnépszerűbb regénye egy 12. századi angliai városkában, Kingsbridge-ben játszódik, a történet a katedrális építése körül bonyolódik, melyért a Benedek-rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén, körülöttük vér, ármány és szerelem.
A könyv oldalain középkori világ kel életre, amely színes, mint egy festmény, és mozgalmas, mint egy jó film. Olvasása közben belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit,  a kínzásokat, a gyilkosságokat és a szerzetesi élet keserveit.


Kedves Olvasóim!

Hosszú habozás után vágtam bele Az idők végezetéig című könyvembe, bár önök közül sokan kérték A katedrális folytatását. Többek között épp ez vette el a bátorságomat, hogy annyira szerették A katedrálist. Nem tudtam, kitelik-e tőlem még egy könyv, amelyben ugyanannyi örömét leli az olvasó.
A történet jelentette a másik gondot. Mi lenne az a mese, amely ugyanúgy megigézné  önöket, az olvasókat és engem, az írót, mint egy nagyszerű székesegyház felépítése a középkor sötét nyomorúságában?
Tizennyolc évvel A katedrális megjelenése után azt hiszem, megtaláltam a válaszokat. Mialatt ezeket a sorokat írom, az utolsó simításokat végzem a történeten, amely három éve kísér. Bár először megriadtam a kihívástól, nagyon élveztem az írást. Hamarosan elérkezik az idő, amikor búcsút kell vennem a könyvtől, hogy átadjam önöknek. Remélem, ezt is annyira szeretik majd, mint én.

Őszinte hívük:
Ken Follett

 

Ken Follett eddig tizenhét bestseller szerzője, hírnevét A Tű a szénakazalban című regénnyel alapozta meg. Könyvei közül a legtöbb példányt A katedrálisból adták el.
Feleségével Angliában él.


A történet a 14. században folytatódik, címe: Az idők végezetéig

 
   
4.590 Ft helyett
4.361 Ft (Megtakarítás: 5%)
3.902 Ft (5+10%) - Törzsvásárlóként elérhető ár
Kosárba
Szállítás: 1-3 munkanap

Legyen Ön is törzsvásárlónk!

Miért érdemes törzsvásárlónak lenni?
Vegye át rendelését szállítási díj nélkül bármelyik boltunkban!
Flórián Könyvesbolt
1-5
Libri Mammut Könyváruház
5 +
Stop.Shop. Könyvesbolt
1-5
Mutasd az összes boltot
Első mondat:
Legkorábban a gyerekek jöttek el, hogy lássák az akasztást.

Olvasói értékelések

Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
61 értékelés
A katedrális
Fülöp Attiláné
15 éves koromban olvastam talán először, lenyűgözött az első pillanattól kezdve!! Mai napig nagy kedvenc, de szinte a legtöbb könyvéről elmondható Ken Follettről. Az embert magával ragadja a kor szelleme, a szereplők karaktere. Most ajándékként vettem meg karácsonyra, remélem Kedves Párom Édesapja is hasonlóan fogja élvezni a cselekményt, nem is beszélve arról, hogy szintén kőműves :o) akár csak a könyv néhány szereplője. Csak ajánlani tudom, csak kezd el, vágj bele, és nem fogod tudni letenni!!!
Mutasd az összes véleményt
Ken Follett - A katedrális
Kiadó: GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT.
Oldalak száma: 972
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 1050 gr
ISBN: 9789636893569
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2010
Árukód: 2144497 / 1030550
Fordító: Kézdy Beatrix
Fordító: Recski Ágnes
Fordító: Szabó Mária
Fordító: Szíjj Zsuzsanna

Sikerlista

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
hirdetés