Vizet az elefántnak

Olvastam!
11 értékelés

Sara Gruen

"Nagyszerü, káprázatos, mesterien megírt regény. Magával ragadott a múlt század eleji Amerika vándorcirkuszainak világába, és az utolsó pillanatig fogva tartotta érdeklődésemet. Sara Gruen hangja John Irvingével vetekszik. Reménytelenül és szégyentelenül belezúgtam ebbe a könyvbe. Olvassák el!"... bővebben"Nagyszerü, káprázatos, mesterien megírt regény. Magával ragadott a múlt század eleji Amerika vándorcirkuszainak világába, és az utolsó pillanatig fogva tartotta érdeklődésemet. Sara Gruen hangja John Irvingével vetekszik. Reménytelenül és szégyentelenül belezúgtam ebbe a könyvbe. Olvassák el!"
(Joshilyn Jackson, a Gods in Alabama szerzője)

"Ebben az izgalmas, romantikus történetben, mely az 1930-as években játszódik egy vándorcirkuszban, Sara Gruen elsőrangú munkát végzett. Jellemei élnek és lélegeznek, a cselekmény pedig olyan lebilincselő, hogy egy éjszaka végigolvastam a kötetet. A hűséges terrier, a királyi nő és az elbájoló Rosie, az elefánt alakjának megrajzolásával a szépprózának ez a remeke arról is szól, hogyan tudják szeretetre tanítani az embert az állatok."      
(Susan Cheever, a My Name is Bill szerzője)                  
3.499 Ft helyett
3.324 Ft (Megtakarítás: 5%)
2.974 Ft (5+10%) - Törzsvásárlóként elérhető ár
Kosárba
Szállítás: 1-3 munkanap

Legyen Ön is törzsvásárlónk!

Miért érdemes törzsvásárlónak lenni?
Vegye át rendelését szállítási díj nélkül bármelyik boltunkban!
Aréna Könyváruház
1-5
Árkád Könyváruház I. emelet
1-5
Budaörs Könyváruház
1-5
Mutasd az összes boltot
Első mondat:
Mindössze hárman maradtunk a sütöde piros-fehér csíkos ponyvája alatt: Grady, én és a szakács.

Olvasói értékelések

Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
11 értékelés
Vizet az elefántnak
horváth jánosné
Cirkusz,szerelem egy elefánt és mindez olyan jól megirva,hogy lehetetlen letenni:)
Vizet az elefántnak
Iriston
Hátborzongatóan jó! Cirkuszban dolgozom, és még így is iszonyatosan élvezhető könyv! Cirkuszban szövődött szerelem. Halál ahogy mi éljük meg. Az apró részletekig tökéletes, a saját életemre találok benne. Volt benne egy rész: A főszereplő immáron öregember, és szeretetotthonban él. Egy vándorcirkusz éppen az otthon melletti helyen épít fel. Egy másik öregember (aki éppen csak pár napja lakik ott) azt hazudja hogy amikror fiatal volt vizett hordott az elefántoknak. Jacob tudja hogy csak hazudik az öregember, de hát az nem ismeri be. Jacob persze tényleg cirkusznál dolgozott, és tudja milyen "vizet hordani egy elefántnak" Ez a rész mélyen megérintett! El tudtam képzelni milyen lenne, milyen "szívfolytogató" ha nem mesélhetném el öregkoromban, hogy én valaha cirkusznál dolgoztam, mert nem hinnék el. Egy másik: Jacob az igazgató előtt áll. Az igazgató el akarja küldeni, de amint megtudja, hogy állatorvos azonnal kedves lesz hozzá, mert tudja hogy nagy riválisának már van állatorvosa. Ez tényleg így megy: amíg nem tudják ki vagy addig egy enki vagy a szemükben, de amint rájönnek, hogy mondjuk egy nagy cirkuszos család sarja vagy azonnal megváltoznak. Meg hát a cirkuszok közti verseny. Minden igazgató idegbajt kap ha a riválisát emlegetik. (Mint a könyvben sem szabad megemlíteni a Rilngling cirkuszt) Ennyire részletekbemenően tökéletes olvasmány! Minden cirkuszos ismerősömnek azért ajánlom, mert rólunk szól. És mindenki másnak pedig azért, hogy rabul ejtse őket a cirkusz világa!
Vizet az elefántnak
Poggi
A fülszöveg ugyan semmitmondó, de a történet különös és varázslatos. Két szálon fut - a múltban és a jelenben - a ma már öreg (kilencven, vagy éppen kilencvenhárom éves) Jacob Jankowski idősek otthonában tengeti mindennapjait, és hergeli magát, lakótársait és a gondozókat. És a szociális otthonnal szemben kinő a földből egy vándorcirkusz, ami felkavarja szegény öregembert, és előjönnek a régi emlékei, amikor még fiatal volt, szerelmes, és a világ legjobb cirkuszának állatorvosa... csak éppen a cirkusz soha nem volt biztonságos és kiszámítható világ.

Még több a szerzőtől

Sara Gruen - Vizet az elefántnak
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 382
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 560 gr
ISBN: 9789639708983
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2012
Árukód: 2145865 / 1031362
Sorozat: ARANYTOLL
Formátum: A 5 210 X 148
Fordító: Béresi Csilla
Fordító: Katona Ildikó

Sikerlista

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
hirdetés