Gyógyír északi szélre

Olvastam!
18 értékelés

Daniel Glattauer

Írjon nekem, Emmi. Az írás olyan, mint a csók, csak ajkak nélkül. Az írás annyi, mint csókolni, de ésszel. Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Minthogy újra meg újra a rossz címre ír, Leo egy idő... bővebbenÍrjon nekem, Emmi. Az írás olyan, mint a csók, csak ajkak nélkül. Az írás annyi, mint csókolni, de ésszel. Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Minthogy újra meg újra a rossz címre ír, Leo egy idő után kénytelen felvilágosítani őt a tévedéséről. Így veszi kezdetét a különleges levélváltás, melynek során a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közti keskeny mezsgyén egyensúlyozva egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg végül kénytelenek feltenni maguknak a kérdést: vajon a levelekben kifejezett, egymás iránti egyre erősebb érzéseik kiállják-e a személyes találkozás próbáját? És ha igen, hogyan tovább? 30 nyelven, több mint egymillió eladott példány!
2.900 Ft helyett
2.755 Ft (Megtakarítás: 5%)
2.465 Ft (5+10%) - Törzsvásárlóként elérhető ár
Kosárba
Szállítás: 1-3 munkanap

Legyen Ön is törzsvásárlónk!

Miért érdemes törzsvásárlónak lenni?
Vegye át rendelését szállítási díj nélkül bármelyik boltunkban!
Aréna Könyváruház
1-5
Budaörs Könyváruház
1-5
Corvin Könyvesbolt
1-5
Mutasd az összes boltot

Olvasói értékelések

Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
18 értékelés
Gyógyír északi szélre
Klári
Emmi és Leo nem tudok most mosolygás nélkül gondolni rájuk. Annyira izgalmas volt belesni a kis világukba, legbelső, titkos részüket megosztó levelezésükbe, hogy egyedül csak az tartott vissza a könyv egy szuszra való végigolvasásától, hogy időnként igazán megorroltam rájuk és egyszerűen le kellett tennem, pihentetni. Megorroltam, amikor játszották a kis játékaikat, a féltékenykedést, a duzzogást, a kicsinyes bosszút, szóval ugyanazokat a köröket, amiket az emberek az íméleken kívüli, való világban is lefutnak. De talán épp ettől lettek valóságosak, emberiek, szerethetőek. Imádtam ezt a történetet, mert bármennyire is kitalált, melyről minden ímélcím tulajdonos csak álmodozhat, mégis benne van az élet, a valóság rideg szava, ami átszabja álmainkat is. Hogy mitől ennyire jó ez a rózsaszínből hétköznapira átfestett sztori? Számomra Emmi fogalmazza meg ezt igazán jól, amikor leírta, hogy mennyi mindenhez és mindenkihez alkalmazkodunk életünkben, ám ezekben a véletlen levelekben lekerülhet az álarc és kikapcsolható a belső cenzúra. Na igen. Pont ez az érzés az, amit mindenki keres, párban, barátban, ismerősben, levelezőtársban. Ez, és az elfogadás: az, hogy így, álarc és cenzúra nélkül is meghallgatást és választ kapnak gondolatai.
Gyógyír északi szélre
Sebestyén Tekla
Sodró lendületű könyv, nehéz letenni... Mi történik akkor, ha egy betűcsere miatt félremegy egy e-mail, és egy Férfi és egy Nő levelezni kezdenek egymással? A levelek kezdetben rövidek és lényegre törőek, de a humor már ekkor is megcsillan bennük. Aztán egyre személyesebb hangulatúvá válnak, majd mindkettejüket meglepve még annál is több... Megbeszélnek nagy nehezen egy személyes találkozót, ahol találkoznak is, meg nem is, látják egymást, meg nem is, talán tudják ki a másik, talán mégsem... Végig ott van a műben egyfajta lebegtetés, feszültség, huzavona, akár egy szuszra is el tudtam volna olvasni. De mivel nyaralásra vittem magammal, be kellett osztanom, és csak bizonyos mennyiségű részt engedtem meg magamnak egyszerre. Nagyon nehéz volt tartani, és visszafogni magam. Nem volt kétséges, hogy megveszem a folytatást is, már alig várom, hogy olvashassam. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból, és eljátszani a gondolattal, ő mit tett volna ebben a helyzetben?
Gyógyír északi szélre
Nagyné Markó Lídia
A humor, a romantika és az "önirónia" fantasztikus keveréke. Javaslom a folytatását is rögtön beszerezni - A hetedik hullám - mert egyszerűen "kívánja" az ember lelke a folytatást.
Mutasd az összes véleményt
Daniel Glattauer - Gyógyír északi szélre
Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 238
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 330 gr
ISBN: 9789635308866
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2010
Árukód: 2210713 / 1066913
Fordító: Kajtár Mária

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
hirdetés