Mi alapján választasz könyvet?
Általában ajánlások alapján választom ki őket vagy elolvasom a tartalmát. Persze előfordult, hogy annyira gyönyörű volt egy könyv borítója, hogy el kellett olvasnom.
Miért szeretsz olvasni?
Az olvasás számomra a legnagyobb kikapcsolódás, kizökkent a világomból és képes vagyok általa egy egészen másba kerülni.
Hány könyvet számlál otthoni könyvespolcod?
Rengeteg könyvem van már. A nagymamám lakásában is nyitottam egy polcot, mert nem fértünk tőle.
3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

A név nélküli lány

Egy Lisa nevű német zsidó kislány története. Lisát - sok más sorstársával együtt - egyik napról a másikra elszakították a családjától, hogy a hitleri Németországból Angliába menekülhessen. A regény bemutatja a második világháború borzalmait és azt is, hogy a főhős hogyan érik német kislányból angol nővé, miközben a felnőtté válás útján tragédiák kísérik végig. A könyv - ami minden idők legnehezebb történelmi korszakában játszódik - tele van izgalommal, fájdalommal, veszteséggel, de azt is megmutatja, hogy mekkora erővel bír a szeretet.

3 500 Ft helyett
3 325 Ft
5 %

Soha ne add fel!

Christina harcait mutatja be, aki Brazília egyik legnagyobb favellájában élt 8 éves koráig. Onnan került el Svédországba az örökbefogadó szülei által, egy egészen másmilyen világba. Emlékeit meséli el, amikor még utcagyerekként élt. Láthatjuk, mekkora társadalmi különbségek uralkodnak a mai napig Dél-Amerika országaiban. Naponta több gyermek veszti életét különböző okok miatt az utcán, de a vezetők csak elfordítják a fejüket. Mindeközben megismerhetünk egy csodálatos kultúrát. Ez az életrajzi regény megmutatja, hogy a szélsőséges nincstelenségben, magány, veszteség és bántalmazások közepette is a szeretet és a hit mérhetetlenül nagy erővel bír. Megtanít arra, hogy „Soha ne add fel!”.

Ahol a folyami rákok énekelnek

Már a címe is igazán különleges. Krimi, pszichológia és szépirodalmi regény csodálatos egyvelege. A főhős Kya, a „Lápi lány” belső küzdelmét a bántalmazások, az élethosszig tartó előítéletes közösség, magáramaradottság, csalódások jellemzik. Sokat tanulhatunk a könyvből az emberbaráti szeretetről, a természet erejéről, de elsősorban arról, hogy sose ítélkezzünk mások felett.

Az órásmester lánya

Ez a történet Kate Mortonhoz híven egy igazán kalandos, több szálon és több időben futó történet. Szerelemről, családról, tudományokról, művészetről és – nem utolsó sorban – az itt ragadt lelkekről szól. Figyelmet igénylő olvasmány, szerteágazó szálai egy hatalmas csavarral fonódnak egybe a végén. Imádom az írónő stílusát, egyszerűen zseniális.

3 799 Ft helyett
3 609 Ft
5 %

Elveszett lelkek otthona

Rendkívül felkavaró igaz történet az 1950-es évek Kanadájából. Egy leányanya, aki kénytelen elhagyni elsőszülött gyermekét a szülői nyomás miatt, az árvaházat pedig, ahová a kicsi kerül, elmegyógyintézetté nyilvánítják. A kis Elodie élet igazi pokollá változik. A gonoszság, a rettegés és a bántalmazás kéz a kézben jár a kis árvák mindennapjaiban. Végül anya és lánya egymásra talál, de vajon új életet tud kezdeni egy ennyire sebzett lélek? Sajnos nem minden gyermek története végződik így, sokan lelték halálukat azon a helyen, ahol a remény sosem járt. Nem lehet könnyek nélkül végigolvasni.

4 999 Ft helyett
4 749 Ft
5 %

Tövismadarak

Biztos sokaknak ismerős Colleen McCullough Tövismadara, hiszen ez egy igazi klasszikus, vadonatúj köntösben. Családregény történelemmel egybefonva. Generációkon átívelő szerelemről, családi kapcsolatokról, hitről és nem utolsó sorban az élet viszontagságairól szól. Számomra letehetetlen volt.

3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

Cameron Post rossz nevelése

Cameron, a szigorú keresztény neveltetésben részesült fiatal lány története komoly napirendi pont a mai világban. Ki döntheti el, hogy kit szeressünk, hogyan szeressünk? Mi az, ami „egészségesnek” számít, mi az, ami „bűnnek” akár az emberek, akár Isten szemében? A könyv az elfogadásról szól, és arról, hogy az élet nem mindig fekete-fehér.

3 799 Ft helyett
3 609 Ft
5 %

A mesemondó titka

Az írónő szavain keresztül eljuthatunk egy varázslatos, de merőben más világba, Indiába. A könyv nagyon sokrétű, bemutatja az ország kultúráját, a nők függetlenségért vívott harcát, az anyai szeretet határtalanságát. Egy lehetetlen szerelmet, valamint az örök barátság erejét. Amísá és dédunokájának története magával ragadó, még ha rengeteg szomorúság is rejtőzik ebben a csodás „mesében”.

3 499 Ft helyett
3 324 Ft
5 %

A férjem

Az apró novellák főszereplői hétköznapi házaspárok gyerekkel, házzal, kutyával, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. De a látszat csalhat is... Félelmetes, ahogy nő és férfi egyaránt képes belesimulni az általuk megformált illúzióba. Szép lassan beleszürkülni a megszokás hatalmába és elfelejteni azt a valakit, akik valaha voltak. Épp úgy ajánlom a férfiaknak, mint nőknek, szemeket nyithat fel.

3 899 Ft helyett
3 704 Ft
5 %

Isten veled, gyermekem

Két anya, egy gyermek és egy nyílt örökbefogadás. A két nő teljesen különböző életet él, de egyben mégis nagyon hasonlítanak: imádják a fiúkat. Először riválisként tekintenek egymásra, majd barátok lesznek, végül egy tragédia folytán mindketten kénytelenek lemondani a gyermekről. Sok mindent megtanulhatunk ebből a könyvből, az önzetlen szeretet fontosságát, a megbocsátás erejét, valamint az elengedést és az elbúcsúzást, még ha az mérhetetlenül fájdalmas is. Könnyeket csalogató történet.

4 390 Ft helyett
4 170 Ft
5 %

A villa

Egy gazdag német textilgyáros családja és a villában élő alkalmazottak viszontagságos életéről szól a könyv. Korhű képet mutat az 1910-es évek divatjáról, fényűző életstílusáról, valamint a rangon aluliak kemény munkájáról. Az úri ház személyzetének hierarchiájába is betekinthetünk. Természetesen az ármány és a szerelem sem maradhat ki ebből az eseménydús családregényből.

4 299 Ft helyett
4 084 Ft
5 %

A jó anya

Amikor a kezembe került ez a könyv, a címe fogott meg igazán. Mi, anyák, nap mint nap feltesszük magunknak ezt a kérdést: vajon jó anyák vagyunk? Mindent jól csinálunk? A választ a gyermekeink adják meg, tükröt tartanak elénk. Mikor elkezdtem olvasni, nem gondoltam, hogy egy ennyire nehéz és tragikus történet vár rám. Egy anyának azzal kell szembesülnie, amitől minden szülő a világon a legjobban retteg: halálos betegséggel diagnosztizálják a gyermekét. Egy „jó anya” vajon képes teljesíteni lánya utolsó kívánságát a végtelennek tűnő fizikai szenvedés után? Miközben tudja: ezzel örökre elveszíti őt, viszont megmentheti a pokoli szenvedéstől. Bárcsak egyetlen gyermeknek és szülőnek sem kéne ilyet átélni, de az élet sokszor nagyon kegyetlen. Tipikus sírós könyv.

3 490 Ft helyett
3 315 Ft
5 %

Csodálatos fiú

David Sheff őszintén és kendőzetlenül mesél fia ádáz harcáról a legkeményebb drogok ellen. Reményvesztettség, harag, hit és szeretet mély érzései jelennek meg ebben az élettörténetben. Tökéletes kiegészítés a kamasz gyerekeknek szóló drogprevencióhoz, illetve reményt adhat azoknak, akik hasonló problémával küzdenek.

3 299 Ft helyett
3 134 Ft
5 %

Gun Love

Egy megrendítő történet egy kamasz anya és gyermeke életéről. A könyvből árad az anya-lánya kapcsolat mélysége. A rég dédelgetett álmokat az álarc mögé bújt gonosz darabokra törheti. A magára maradt gyermek élete egycsapásra megváltozhat. Az író bemutatja az élet múlandóságát, és hogy elég egy perc, egy pillanat és az életünk a feje tetejére állhat. Legfőbb mondanivalója: szeressük a gyermekeinket, minden gyermeket, azokat is, akiket már nem ölelhet szüleik védelmező szeretete.

Ismerd meg Opauszki-Korom Dóra többi kedvenc könyvét is (8)

ChatBot