Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?
Egy vagány cím vagy igényes borító persze vonzó, de mindez másodlagos.
Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?
Teljesen kizárt.
Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?
Gyakran megesik. A legjobb könyveket, nem csak lehet, de szükséges is újraolvasni. A cselekmény ismeretében már másra is jobban tudsz figyelni.

Véres arany

2009. Abigail elfogadja rég nem látott apja meghívását egy expedícióra: a Fűrészfog-hágón túli, háromezer méter fölött fekvő szellemvárosba indulnak. A település történelmében 1893. karácsonyán különös fordulat következett be: Abandon összes lakosa nyomtalanul eltűnt - még az ünnepi vacsorát is az asztalon hagyták. Abigail mögött összezárul a vadon, előtte a Smaragd-tó partján komor ház romja magasodik, mely jókora mennyiségű aranyrúd egykori rejtekhelye, és a felfoghatatlan kincshez persze rengeteg vér tapad. A Wayward Pines írójának sodró hangulatú thrillerében két idősík váltogatja egymást - a késői western és napjaink világa. Mindkettőben tragikus múltjuk által kísértett szereplők küzdenek a túlélésért, több-kevesebb sikerrel.

3 780 Ft
3 591 Ft
5 %

Ember és kutya

Konrad Lorenz e sok kiadást megért írása az elmúlt bő fél évszázad alatt talán semmit sem vesztett aktualitásából. Számos etológiai ismeretet ad át rövid idő alatt élvezetes, humoros stílusban. Az osztrák „állatpszichológus” a sztyeppén vonuló ősemberekkel és a nyomukba szegődő aranysakálokkal kezdi kötetét, ahogy a két faj előnyökhöz juttatta egymást a közös lét során. Ír a lupusvérű és aureusvérű kutyák sajátosságairól, a „feküdj” parancsszóról és egyéb nevelési praktikákról, az ebek erkölcsi normáiról; tanácsokat ad azt illetően, hogy milyen szempontok szerint szerezzünk be kedvencet, és szó esik rengeteg egyéb érdekességről is. Eloszlatja például a macskák álnokságáról szóló tévhiteket. Mindezt személyes tapasztalatain keresztül tárja elénk a szerző, hiszen maga is nagy kutyatartó volt.

999 Ft
949 Ft
5 %

Pszichológia mindenkinek 1.

Philip Zimbardo, a szociálpszichológia meghatározó alakja, aki stanfordi börtönkísérlete és a Lucifer-hatás óta nagy tekintélynek örvend, szerzőtársaival arra vállalkozott, hogy az eddigi ismereteket és legújabb kutatási eredményeket az olvasóközönség elé tárja. Ez lett a Pszichológia mindenkinek, melynek első kötete 2017. májusában jelent meg, s további három várható. Laikusok - mint én - is bátran belevághatnak ebbe a kiváló pedagógiai szemlélettel megalkotott szövegbe. Előzetes tudásra nem alapoz, minden szakmai jellegű tudnivalót felvázol pár mondattal és gyakran életszerű példákkal világítja meg őket. Nem elvont, nem terjengős, viszont sok információt ad át. Jelen kötet pszichológiatudományi áttekintéssel kezdődik (irányzatok, stb.), majd a génekkel, az aggyal, a tudat és a lélek testi alapjaival folytatja. Ezt követi az érzékelés és észlelés témaköre, s végül a fejlődés életkori sajátosságainak bemutatásával zárul Zimbardo remek munkájának nyitó kötete.

4 499 Ft
4 274 Ft
5 %

Ismerd meg Kerek Andor többi kedvenc könyvét is (9)