Mi alapján választasz könyvet?
Elsősorban egy különleges cím, ami felkelti az érdeklődésemet, majd a fülszöveg alapján döntök. Ezen kívül sok minden befolyásolja a választásomat: egy szép borító, amin megakad a szemem; egy szerző, akitől olvastam már jókat; vagy éppen annyit hallok az adott könyvről, hogy muszáj elolvasnom, illetve a fantasy zsánerből szeretnék minél több jót, rosszat elolvasni.
Miért szeretsz olvasni?
Mert jó érzés elképzelni, hogy tudok varázsolni; belelátni egy pszichopata fejébe; megtudni, hogyan dolgoznak a NASA-nál; vagy eltanulni egy-egy hatásos mondatfordulatot különböző párbeszédekből, ami a valóságban is alkalmazható. Igazából az olvasással különböző szerepekben, helyzetekben próbáljuk ki magunkat fejben.
Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?
Ezek az elsők, amik feltűnnek egy könyvön, így az érdeklődésemet felkelthetik. Ha passzol a téma, a célközönség, a cím és a borító, akkor sokat segítenek a külsőségek.
7 495 Ft helyett
7 120 Ft
5 %

Locke & Key - Kulcs a zárját

Igazán igényes kiadásban jelent meg Joe Hill és Gabriel Rodríguez Locke & Key – Kulcs a zárját című képregénysorozata. A képi világ azonnal megfogott, remekül hozza a dark fantasy-hangulatot. A főszerepben három testvér áll, akik apjuk halála után a több száz éves családi birtokukra kerülnek. Ahogy felfedezik a hatalmas házat, egyre több különleges kulcsra bukkannak, melyek mindegyike más-más természetfeletti tulajdonsággal bír. Nem árulom el, hogy pontosan milyenekkel, de meglepetésből és fantáziából nincs hiány a történetben. Mindhárom testvérrel tudtam szimpatizálni, a főbb karakterek mind érdekesek, kidolgozottak. Ajánlom azoknak, akik szeretik a különleges világokat, és nem ijednek meg a vértócsáktól és egyéb horrorisztikus elemektől. Nekem rögtön az egyik kedvencemmé vált a sorozat.

2 395 Ft helyett
2 275 Ft
5 %

Minden szív kaput nyit

A Minden szív kaput nyit olyan világot nyit meg a fantasy-olvasók előtt, amelybe bárki szívesen belecsöppenne, hiszen a szereplők mind a saját személyiségükre szabott helyre kerülnek... amíg vissza nem száműzik őket a való világba, ahol nem találják a helyüket. A sötét hangulatú történetben diákok küzdenek azért, hogy otthonra leljenek, miközben titokzatos gyilkosságokkal is szembe kell nézniük.

3 590 Ft helyett
3 410 Ft
5 %

Legendás állatok: Grindelwald bűntettei - Az eredeti forgatókönyv

A legendás állatok és megfigyelésük főszereplője, Göthe a fiatal Albus Dumbledore kérésére társaival Párizsba megy, hogy megállítsák a fogságból kiszabadult Grindelwaldot. Kalandjaik közben a Harry Potter világában említett szereplők bukkannak fel, illetve újakkal is megismerkedünk. A varázslények sora bővül, persze Pickettre és a furkászokra számíthatunk ezúttal is. A második rész forgatókönyve ismét gyönyörű illusztrációkkal került kiadásra.

Ismerd meg Jobbágy Patrícia többi kedvenc könyvét is (9)

ChatBot