Miért szeretsz olvasni?
Létszükséglet, a túlélés záloga, az egyik legszebb dolog az életben.
Hagyományos könyv vagy e-könyv? Miért?
Egyelőre a könyv papírszaga jobban megfog, de ha egy kedvencet csak e-könyvben tudok elolvasni, akkor nem fogok habozni, hogy megvegyem.
Puha kötésű, vagy kemény fedeles? Miért?
Sokszor észre sem veszem, hogy az adott könyv, amit olvasok, az puha, vagy kemény fedeles, sokkal inkább érdekel a sztori, a történet, a szerző.
3 699 Ft helyett
3 514 Ft
5 %

Bejárónők kézikönyve

Rongyosra olvastam ezt a könyvet. Vannak azok a művek, amik azonnal a tieid lesznek és viszed magaddal őket mindenhova. És én vittem Lucia Berlin novelláit magammal, táskába gyűrve, kézbe, ahogy csak tudtam. Mindegy volt, hogy aznap tudom-e olvasni vagy nem. Nélküle lenni nem volt jó, vele lenni jó volt. Olyan őszinte, hogy azonnal barátod lesz, az első sorától kezdve. Szóljon a novella kislányról, drogos, börtönbe zárt bűnözőről, szépségkirálynőről, takarítónőről, alkoholista anyáról, idős, szerelmes asszonyról. Mindegyik szereplő ő volt, Lucia, az írónő, és Lucia a barátom lett. Minden ballépése, visszataszítósága, hibája ellenére. Mert okos és szép és húsbavágóan őszinte. Úgy írja le és mutatja be a körülötte lévő világot, egyszerű és keresetlen szavaival, hogy ott vagyunk azonnal. Vele és a világában. A nagypapa fogorvosi rendelőjében, a víz alatt búvárkodva, az elvonón, az apácáknál, a mosodában. Nyomasztó ez a világ. Le kellett tennem sokszor és levegőért kapkodni. De nem volt kérdés, hogy akkor is hurcolom magammal, mert nem akartam nélküle lenni.

3 499 Ft helyett
1 050 Ft
70 %

Szerelmes élet

A szerelemben nincsenek szabályok. Vagy mégis? Vonzódunk valakihez, mert szép, mert okos, mert olyan, aki nekünk tetszik, a szaga, a haja színe, a hangja. Vagy akár csak egy mozdulata, egy pillantása. De vajon diktálhatja a szerelmet pusztán csak a vágy? Lehet-e a vágy olyan elemi erejű, hogy mindent felrúgjunk miatta? A szerelmes élet főhőse vergődik, de ereje, amivel az érzelmeit magától értetődően és mindent félretéve átéli, lenyűgöző és tiszteletet parancsoló. A regényből kibontakozó és mindent mást háttérbe szorító viszony kusza, a szereplők motivációi sokáig átláthatatlanok, de a könyv lapjain, mintha csak egy krimit olvasnánk, lassan mindenre fény derül. Sodró, szerelmes, erotikus történetet olvashatunk, ami messze visz minket, ha hagyjuk, pont úgy, ahogy a főszereplőnk is átadja magát a szerelemnek. Nekünk sincs más teendőnk, mint a könyv segítségével szembenézni érzelmeinkkel és egy bátortalan lépést tenni önmagunk megismerése felé.

Ismerd meg Jávor Zsófia többi kedvenc könyvét is (8)

ChatBot