Van-e olyan könyv, amit kifejezetten a borítója miatt olvastál el?
Persze, Stephanie Garber - Caraval című könyvét. Azóta is epekedve várom a második kötetet!
Miért szeretsz olvasni?
Mert lehet, hogy az olvasás magányos, mégis megnyit a világ felé. Gondolatébresztő, agytágító (a szó legjobb értelmében), és mindig ott van veled, bármi van. Az olvasás élményét senki és semmi nem veheti el az embertől soha.
Hagyományos könyv vagy e-könyv? Miért?
Természetesen hagyományos.Imádom a könyvek illatát, a lapok dörzsölt hangját lapozás közben, imádom a könyvjelzőimet, amit mindig gondosan kiválasztok az következő olvasmányomhoz. Szeretem, hogy amikor tömegközlekedésen látják, hogy olvasok, megtudják nézni, hogy mit olvasok, lehet megjegyzik és lehet utánanéznek és lehet, hogy később el is olvassák. (Ez egy kicsit olyan szakmai ártalom, nem?)
4 990 Ft helyett
4 740 Ft
5 %

Az elvesztett gyerek története – Nápolyi regények 4.

Ez a sorozat kihagyhatatlan lett a könyvajánlási listámon! Úgy gondolom, nagyon fontos tetralógiája ez korunknak, és nem az üzenete vagy a tanulságai miatt, hanem azért, mert az embernek mindig igénye lesz rá, hogy elmerüljön egy világban, ahol a szereplőkkel együtt fejlődhet és érthet meg még többet az életről. Míg másoknak ez a Harry Potter, a Star Wars vagy bármilyen egyéb univerzum, nekem ezt Elena Ferrante Nápolyi regényei adták meg. Ez a sorozat számomra egy gordiuszi csomó, és közben a legegyértelműbb szerelem. Fejlődéstörténet, családregény, fájdalmasan őszinte, mégis nagyon érzékeny. Nyers szöveg, mégis lírai. Egyetlen írótól sem olvastam még ennyi gyönyörű és igaz mondatot. Van az az érzés, amikor eláll a lélegzetünk, mert tudjuk, hogy megtaláltunk valamit, amit idáig kerestünk – velem eztörtént, ha jól emlékszem, a második kötet után. 30-40 szereplő, megannyi család, valaki mindig reflektorfénybe kerül, nincs semleges karakter, mindenki iránt érzek valamit, hiszen szinte mindegyiket gyerekkorától figyelemmel követtem. Biztos vagyok benne, hogy 2020-ban ellátogatok Nápolyba, bár a legtöbb csak feltételezett helyszín, mégis látni szeretném őket, be kell szívnom a nápolyi levegőt és éreznem kell magam körül a várost. Az utolsó kötet már az érett, és a szereplők idős korában játszódik, a kihívások már nem az útkeresésben rejlenek, hanem az anyaságban, és a szerelem még mindig az egyetlen, ami elveheti az ember eszét. Nemcsak a klasszikus értelemben vett szerelem, hanem az a szenvedély, amit a munkánk, a barátaink, az eszméink, a gyerekeink és a szabadságunk iránt is érezhetünk. A sorozat legfontosabb üzenete az, hogy ha valakit igazán szeretünk, sosem engedjük el.

3 490 Ft helyett
3 315 Ft
5 %

Törékeny

Jodi Picoult tavaly óta kedvenc szerzőmmé vált, mégpedig azért, mert úgy bele tud mászni az ember lelkébe, mint senki más. Ez a könyve egy csonttörékeny kislány és édesanyja története. De Picoult-nál sosem ilyen egyszerű. Nemcsak a betegséget ismerjük meg, hanem a barátság, család és a bizalom törékenységét is. Sosem tudhatjuk, mi a helyes döntés és a szerzőnő ebben a kötetében is arra hívja fel a figyelmünket, hogy nem szabad ítélkeznünk. Figyelem! Sírós könyv!

2 999 Ft helyett
2 099 Ft
30 %

The One - A tökéletes pár

Vajon van bennünk egy kód, ami egy és ugyanaz a világon egy másik emberével? Létezik az igaz szerelem, vagy csak a tudatalattink játéka az egész? Aki egy szerelemről szóló nem romantikus könyvet szeretne olvasni, annak erősen ajánlott. Történet alapja, hogy adott az igazink a DNS-ünk alapján, ezt mindenki maga dönti el, hogy ezt a szolgáltatást igénybe veszi vagy sem. Sokan így tesztelik, hogy igaz-e a szerelmük és van, aki csak tudni akarja, hogy képes-e érezni bármit is egy másik ember iránt. Izgalmas karakterek, valódi fordulatok. Egyetlen kérdés: Mennyit ér a szerelem?

3 600 Ft helyett
3 420 Ft
5 %

Eleanor Oliphant köszöni, jól van

Eleanor korunk csúnya Bettyje. Csak sokkal viccesebb. Teljesen átlagos életet él, irodai munkája van, spórol, nem sminkel, nem figyel a divatra, anyukájával hetente egyszer telefonál. Néha vodkázik. De nincsen szüksége senkire, ő tökéletesen megvan egyedül. Aztán egy nap mégis rátalál a Nagy Ő-re, mi pedig végigkísérhetjük, ahogy felfedezi, milyen az első szerelmi rajongás és milyen különös humora van az életnek. Ajánlom azoknak, akik szeretnek hangosan felnevetni olvasás közben és szeretik azt, amikor egy szereplő az oldalak előrehaladtával felnő a szemük láttára.

Ismerd meg Halász Száva többi kedvenc könyvét is (9)