Hagyományos könyv vagy e-könyv? Miért?
Több szempontból is nagyon jó ötletnek tartom az elektronikus kiadványokat, de nálam a nyomtatott könyv a nyerő. Szeretem a kezemben tartani, lapozni, amit olvasok; egy kötetetkkel teli könyvespolc ráadásul a lakás dísze lehet.
Van-e olyan könyv, amit kifejezetten a borítója miatt olvastál el?
Egy igényes, jól kidolgozott borító figyelemfelkeltő ugyan, de számomra ez nem igazán szempont.
Hány könyvet számlál otthoni könyvespolcod?
Jelenleg mintegy 180 kötet, bár még nem sikerült mindet elolvasnom.
4 480 Ft helyett
4 256 Ft
5 %

Elektronikus állam

Nehéz nem szuperlatívuszokban írni egy olyan alkotásról, amely rövidsége ellenére ilyen mély nyomot hagy. A kötetet felütve egy posztapokaliptikus road movie-ba csöppenünk: lapjait már-már fotószerű illusztrációk díszítik, melyek aprólékos kidolgozottságukkal csaknem filmszerű élményt kölcsönöznek a történetnek, olykor pedig önállóan, szöveg nélkül gördítik tovább az elbeszélést. Bár a cselekmény 1997-ben játszódik, fontos kérdést feszeget: felülkerekedhet-e az egyénen a fogyasztói társadalom szolgálatába állított modern technológia? Az Elektronikus állam vészjósló figyelmeztetés korunk embere számára, épp ezért fontos könyv. Ha a történet végén sem szólal meg a vészcsengő a fejünkben, nem biztos, hogy megértettük az üzenetet.

5 990 Ft helyett
5 690 Ft
5 %

Az Ókori Róma története

Az ókori Róma szakértőjeként Mary Beard nem csupán a birodalommá terebélyesedő egykori falucska történetét tárja elénk. Könyve lebilincselő kultúrtörténeti munka, amelyből megtudhatjuk, hogyan látták a világot és benne államukat maguk a rómaiak. De vajon honnan származnak ismereteink, mennyire tekinthetők hitelesnek és megbízhatónak az egyes források? E sarkalatos kérdések rendre visszaköszönnek a kötetben, kalauzunk pedig óva int minket, nehogy fenntartások nélkül fogadjuk a korabeli beszámolókat. A szerző több tévhitet is eloszlat, így a témában járatos olvasók is számos új ismerettel gazdagodhatnak.

3 499 Ft helyett
3 324 Ft
5 %

Trollok alkonya - Három középkori történet Izlandról

Az óészaki mitológia és sagairodalom kedvelői hiánypótló művet tarthatnak a kezükben. Dunajcsik Mátyás fordításában ugyanis most először olvasható magyarul a könyvben szereplő három történet, melyeket a szerző-fordító alapos és informatív, ugyanakkor közérthető bevezetője előz meg. A kötetet olvasva magunk is képet alkothatunk a középkorban élt északi népek hiedelemvilágáról és szokásairól. Az elbeszélések ráadásul nem csupán híres hazafiak nemes cselekedeteinek krónikáit vagy épp vitéz hősök és ádáz teremtmények közti konfliktusok históriáit őrzik, hanem a pogány skandináv hitvilág hanyatlásáról, az egyre szélesebb körben elterjedő kereszténységgel szembeni térvesztéséről is számot adnak. Az olvasmányélményt a történetek hangulatát remekül megragadó illusztrációk fokozzák tovább, ahogyan a könyv borítója is igazi remekmű a maga nemében.

3 280 Ft helyett
3 116 Ft
5 %

Veres Attila: Éjféli iskolák

A tavalyi év egyik sikerkönyvét, az Odakint sötétebb című regényt jegyző Veres Attila ezúttal egy tizenöt elbeszélést tartalmazó novelláskötettel jelentkezett. A történetek középpontjaiban többnyire fiatal felnőttek állnak, akik egy olyan Magyarországon tengetik céltalan hétköznapjaikat, amely különösen nyugtalanító, sőt egyenesen hátborzongató színezetet ölt. Attila ügyesen vegyíti a lovecrafti borzalmakat kis hazánk jellegzetes miliőjével. Az elbeszélések a legkevésbé sem sorolhatók a könnyed bohózatok közé, ugyanakkor a szövegbe ágyazott csípős megjegyzések remekül ellensúlyozzák a komor atmoszférát. A novellák végeztével a szerző a kötetben szereplő írások születéséről is beszámol, személyes megvilágításba helyezve ezáltal a történeteket és azok szereplőit.

3 980 Ft helyett
3 781 Ft
5 %

Amerikai istenek

Évekkel ezelőtt egy könyvesboltban korzózva találkoztam a könyvvel. Tetszett a fülszöveg, megvásároltam. Érdekel a mitológia, szeretem a komor, borongós történeteket - Gaiman zseniálisan kombinálta ezeket. A stílus, a cselekmény, a szereplők: csillagos ötös!

2 999 Ft helyett
2 849 Ft
5 %

Az úr hangja

Úgy korrekt, ha rögtön az elején leszögezem: aki sodró lendületű, izgalmas fordulatokban bővelkedő cselekményt vár, bizony hoppon marad. Ez persze nem jelenti azt, hogy Az Úr hangja unalmas könyv lenne - épp ellenkezőleg! Łem klasszikusa elképesztően gazdag gondolatisággal tárja elénk a tudományos vizsgálatok módszertanát, a véletlenek korszakalkotó szerepét, a politika és a tudomány viszonyát, miközben joggal teszi fel a kérdést: mennyit is ér az évezredek során felhalmozott tudás, amikor olyasmivel találjuk szemben magunkat, amely teljességgel kívül esik a megismerhetőség határain? Mélyenszántó tudományos-filozófiai értekezés, melynek végeztével garantáltan más szemmel tekintünk majd a világra.

3 980 Ft helyett
3 781 Ft
5 %

Letűnt világok

A Letűnt világok mesterien vegyíti az igazán nyomasztó krimik hangulatát az időutazás hipotézisében rejlő lehetőségekkel. Remek karakterábrázolásának köszönhetően könnyedén azonosulhatunk a főhőssel, aki nyomozóként egy bestiális bűneset mielőbbi feltárása érdekében a lehetséges jövőkbe látogat, míg végül az egyre közeledő apokalipszis rejtélyére is fényt derít. Az egyre szövevényesebbé váló történet a vérfagyasztó detektívregényeken edződött olvasók számára is bővelkedik váratlan fordulatokban, a végkifejlet pedig még a legvadabb elképzelésekkel spekuláló sci-fi-rajongóknak is tartogat meglepetéseket. A krimi és a tudományos-fantasztikus irodalom kedvelőinek erősen ajánlott, már-már kötelező olvasmány – bármelyik jövőben.

4 999 Ft helyett
4 749 Ft
5 %

Kendőzetlen igazság

Minden idők egyik legeredményesebb profi ökölvívója, a sportág egykori ikonja leplezetlen őszinteséggel mesél a brownsville-i gettóban töltött gyermekkoráról, stiklikről és bűnözésről, majd a szerencsés véletlenről, amivel a sors elindította őt azon az úton, ami végül az egész világon ismertté tette a nevét. Megtudhatjuk, hogyan építették fel edzőjével agresszív, félelmet és kegyelmet nem ismerő imázsát, miközben egy, a szárnyaló ego álarca mögé bújt gátlásos, depresszióval és szorongásokkal küzdő suhanc története bontakozik ki a könyv lapjain. Tyson nem fukarkodik a pikáns jelzőkkel, ahogyan élete szereplőiről alkotott véleményét sem rejti véka alá. A legnagyobb pofonokat mégis egykori önmagának osztja: sikerein és az igazán boldog pillanatokon túl őszintén vall hibáiról és botlásairól, káros szenvedélyeiről, amelyeknek börtönéveit követően sem sikerült maradéktalanul hátat fordítania. Ha nem is példaértékű sikertörténet, Mike Tyson életútja mindazok számára is tanulságos, inspiráló olvasmány lehet, akik hozzám hasonlóan kevésbé járatosak a profi boksz világában.

3 699 Ft helyett
3 514 Ft
5 %

És a hegyek visszhangozzák

Mitévők legyünk, ha mindennapjainkat rajtunk kívül álló történések alakítják, vagy éppen állítják a feje tetejére? A könyv lapjain a szereplők hol örömteli, hol megindító, olykor tragikus életútját kísérhetjük végig. Szemtanúi lehetünk, ahogyan döntéseik olyan események láncolatát indítják el, melyek jóval túlmutatnak a szegénységben sínylődő apró falvak, a nyüzsgő nagyvárosok, a háború szaggatta országok, s leginkább a saját sorsuk határain. Khaled Hosseini írása kontinenseken átívelő családregény: a felnőtté válás, a révbe érés krónikája. Lenyűgöző olvasmány, szépirodalom a javából.

Ismerd meg Bedő Balázs többi kedvenc könyvét is (9)