Mi alapján választasz könyvet?
Főleg téma alapján, de vannak szerzők is, akikben nem tudok csalódni. A borító és a könyvben szereplő illusztrációk nem játszanak központi szerepet.
Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?
Nem, egy ronda borítójú könyv is lehet izgalmas, ahogy egy szép borítójú könyv is unalmas.
Ki a kedvenc szerződ?
Kondor Vilmos, Krasznahorkai László, Hugh Laurie
3 980 Ft helyett
3 781 Ft
5 %

Drogháború

10 év. Ennyi időre volt szüksége Don Winslownak papírra vetni azt a rengeteg szörnyűséget, ami Mexikó és Amerika határán zajlott a 20. század második felében. Dokumentarista stílusban, ijesztően realisztikusan, mégis olvasmányosan és több szálon mutatja be azt a poklot, amit úgy érdemes megízlelni, hogy teljesen átadjuk magunkat az olvasmányélménynek. Semmi sem fekete vagy fehér, a szereplők motivációi nagyon hasonlók, akkor is, ha céljaik különböznek. Ugyanúgy megértésre, elfogadásra, családra, gazdagságra vágyik az amerikai üzletember, a barriók világából származó latin fiatal és a szegény sorsú ír bevándorlócsalád gyermeke. Vérképükben pedig egyformán megtalálható a szer, ami nem válogat sem bőrszín, sem származás alapján. A sok történetszál középpontjában a két főhős, Adan Barrera és Arturo Keller világa épül fel a szemünk előtt. Előbbi méretes drogbirodalma a 21. század kartelljeinek, utóbbi pedig az Amerikai Drogellenes Hivatalnak az előfutára – de hogyan vált a két barát egymás esküdt ellenségévé, és milyen személyes célokhoz köthető az a könyörtelen öldöklés, aminek 600 oldalon keresztül lehetünk részesei, és ami magával rántotta az egyházat, illetve Mexikó és az USA politikusait és polgárait is?

3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

Budapest Noir

Kondor Vilmos egy krimibe csomagolt kirakós játékot tesz az olvasó elé, aminek darabjait a főszereplővel együtt illeszthetjük össze. Gordon Zsigmond bűnügyi újságíró nyomozása olyan magas körökig jut el, hogy kíváncsisága miatt végül már saját magát sem érezheti biztonságban. A regény akciódús, izgalmas olvasmány és remek korrajz az 1930-as évek Budapestjéről. Képzeletben végigsétálhatunk a kávézókkal zsúfolt belvárosban, bérkocsival roboghatunk Lillafüredre, megtapasztalhatjuk a mindenhová beférkőző korrupció hatásait, és megoldhatjuk egy vagyonos család erkölcsi és fizikai összeomlásának rejtélyét.

2 999 Ft helyett
2 849 Ft
5 %

Félelem és reszketés Las Vegasban

Hunter S. Thompson könyve úgy ránt vissza a különféle pszichedelikus kábítószerektől átitatott 70-es évekbe, mint egy elhúzódó LSD-flashback ecstasy hatása alatt. Az amerikai álmot hajszolva, cabrióban átszelve az Államokat elhalványul a határvonal a való világ és a delíriumos álmok között, az elme józan ítélőképessége csődöt mond, míg végül egy konferenciányi rendőr előtt találjuk magunkat meszkalintól kásás tudattal és bokáig letolt gatyával.

Ismerd meg Bárándi Gergő többi kedvenc könyvét is (10)