Mi alapján választasz könyvet?
Főleg téma alapján, de vannak szerzők is, akikben nem tudok csalódni. A borító és a könyvben szereplő illusztrációk nem játszanak központi szerepet.
Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?
Nem, egy ronda borítójú könyv is lehet izgalmas, ahogy egy szép borítójú könyv is unalmas.
Ki a kedvenc szerződ?
Kondor Vilmos, Krasznahorkai László, Hugh Laurie

Félelem és reszketés Las Vegasban

Hunter S. Thompson könyve úgy ránt vissza a különféle pszichedelikus kábítószerektől átitatott 70-es évekbe, mint egy elhúzódó LSD-flashback ecstasy hatása alatt. Az amerikai álmot hajszolva, cabrióban átszelve az Államokat elhalványul a határvonal a való világ és a delíriumos álmok között, az elme józan ítélőképessége csődöt mond, míg végül egy konferenciányi rendőr előtt találjuk magunkat meszkalintól kásás tudattal és bokáig letolt gatyával.

2 999 Ft
2 849 Ft
5 %

Budapest Noir

Kondor Vilmos egy krimibe csomagolt kirakós játékot tesz az olvasó elé, aminek darabjait a főszereplővel együtt illeszthetjük össze. Gordon Zsigmond bűnügyi újságíró nyomozása olyan magas körökig jut el, hogy kíváncsisága miatt végül már saját magát sem érezheti biztonságban. A regény akciódús, izgalmas olvasmány és remek korrajz az 1930-as évek Budapestjéről. Képzeletben végigsétálhatunk a kávézókkal zsúfolt belvárosban, bérkocsival roboghatunk Lillafüredre, megtapasztalhatjuk a mindenhová beférkőző korrupció hatásait, és megoldhatjuk egy vagyonos család erkölcsi és fizikai összeomlásának rejtélyét.

3 999 Ft
3 799 Ft
5 %

Ismerd meg Bárándi Gergő többi kedvenc könyvét is (10)