Mi alapján választasz könyvet?
Főleg téma alapján, de vannak szerzők is, akikben nem tudok csalódni. A borító és a könyvben szereplő illusztrációk nem játszanak központi szerepet.
Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?
Nem, egy ronda borítójú könyv is lehet izgalmas, ahogy egy szép borítójú könyv is unalmas.
Ki a kedvenc szerződ?
Kondor Vilmos, Krasznahorkai László, Hugh Laurie
3 899 Ft helyett
3 704 Ft
5 %

Dmitry Glukhovsky - Text

Megismerhetjük valakinek a személyiségét a mobiltelefonjának tartalma alapján? Hogyan válik egy fiatal srác néhány nap alatt túlélésért küzdő bűnözővé, és miért kell egy magas pozícióban lévő kormányalkalmazott bőrébe bújnia? A modern technika nemcsak az életünket, hanem a bűn és bűnhődés irodalmi toposzát is átalakította. Glukhovsky hőse, a fiatal Ilja hazatér Moszkvába, ártatlanul eltöltött börtönévei után, de rövid idő alatt rájön, hogy nem tud visszailleszkedni a kütyüktől megváltozott orosz társadalomba. Bosszújától vezérelve végzetes tettet követ el, innentől pedig zaklatottan és zavartan rohanunk végig a moszkvai felső tízezer krémjén, a katonai arisztokrácia, a politikai elit és a maffia keleties rendszerén, megismerve két ember ellentétes világát. Az orosz realizmus nagyon is él, és akkorát rúg az ingerküszöbünk ajtajába, hogy az tokkal együtt szakad be a könyv olvasása közben - letehetetlen, feszültséggel teli regény, amiben a főhős és áldozatának megítélését fejezetről fejezetre át kell gondolnunk, míg elérjük a katarzist.

2 999 Ft helyett
2 849 Ft
5 %

Félelem és reszketés Las Vegasban

Hunter S. Thompson könyve úgy ránt vissza a különféle pszichedelikus kábítószerektől átitatott 70-es évekbe, mint egy elhúzódó LSD-flashback ecstasy hatása alatt. Az amerikai álmot hajszolva, cabrióban átszelve az Államokat elhalványul a határvonal a való világ és a delíriumos álmok között, az elme józan ítélőképessége csődöt mond, míg végül egy konferenciányi rendőr előtt találjuk magunkat meszkalintól kásás tudattal és bokáig letolt gatyával.

3 980 Ft helyett
3 781 Ft
5 %

Drogháború

10 év. Ennyi időre volt szüksége Don Winslownak papírra vetni azt a rengeteg szörnyűséget, ami Mexikó és Amerika határán zajlott a 20. század második felében. Dokumentarista stílusban, ijesztően realisztikusan, mégis olvasmányosan és több szálon mutatja be azt a poklot, amit úgy érdemes megízlelni, hogy teljesen átadjuk magunkat az olvasmányélménynek. Semmi sem fekete vagy fehér, a szereplők motivációi nagyon hasonlók, akkor is, ha céljaik különböznek. Ugyanúgy megértésre, elfogadásra, családra, gazdagságra vágyik az amerikai üzletember, a barriók világából származó latin fiatal és a szegény sorsú ír bevándorlócsalád gyermeke. Vérképükben pedig egyformán megtalálható a szer, ami nem válogat sem bőrszín, sem származás alapján. A sok történetszál középpontjában a két főhős, Adan Barrera és Arturo Keller világa épül fel a szemünk előtt. Előbbi méretes drogbirodalma a 21. század kartelljeinek, utóbbi pedig az Amerikai Drogellenes Hivatalnak az előfutára – de hogyan vált a két barát egymás esküdt ellenségévé, és milyen személyes célokhoz köthető az a könyörtelen öldöklés, aminek 600 oldalon keresztül lehetünk részesei, és ami magával rántotta az egyházat, illetve Mexikó és az USA politikusait és polgárait is?

3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

Budapest Noir

Kondor Vilmos egy krimibe csomagolt kirakós játékot tesz az olvasó elé, aminek darabjait a főszereplővel együtt illeszthetjük össze. Gordon Zsigmond bűnügyi újságíró nyomozása olyan magas körökig jut el, hogy kíváncsisága miatt végül már saját magát sem érezheti biztonságban. A regény akciódús, izgalmas olvasmány és remek korrajz az 1930-as évek Budapestjéről. Képzeletben végigsétálhatunk a kávézókkal zsúfolt belvárosban, bérkocsival roboghatunk Lillafüredre, megtapasztalhatjuk a mindenhová beférkőző korrupció hatásait, és megoldhatjuk egy vagyonos család erkölcsi és fizikai összeomlásának rejtélyét.

Ismerd meg Bárándi Gergő többi kedvenc könyvét is (11)