Láthatatlan híd

András építészhallgatóként éppoly hirtelen csöppen a 30-as évek Párizsi bohéméletébe, amilyen önkéntelenül ragadja később magával a századközép világégése, hogy munkatáborról munkatáborra sodródva, küszködve kapaszkodjon az egyetlen szerelembe: élete legnagyobb ajándékába. Klára még szinte gyermek, mikor az erősödő szélsőséges eszmék... bővebben
Utolsó ismert ár:
4 740 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
Nincs értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Kapin Kinga
Mivel a barátnőm tudta, hogy sosem teszem ki a lábam otthonról könyv nélkül - mindig ott lapul egy a táskámban -, néhány éve úgy gondolta, születésnapomra megajándékoz egy újabbal. Elkérte a "Kívánságlistám", amit a libri.hu oldalon folyamatosan bővítgetek. A választása erre a nagy regényre esett. Sokáig várakozott a könyvespolcomon sok más darabbal együtt, de most a vizsgák után sorra került. Szinte minden könyv végén megállapítom, hogy: "Ez lesz a kedvenc könyvem!", de ez most tényleg más volt. Olyan őszintén és részletesen olvasni arról, hogy egy külsős, amerikai írónő szemszögéből hogyan zajlottak az események itt Magyarországon, Budapesten, ugyanazokon a helyeken, ahol mi most járunk, élünk... Sokszor az ember álomvilágba akar menekülni azért kezd el olvasni, de néha pont a kijózanító és a kegyetlen valóságra van a legnagyobb szükségünk. Ez a csodálatos regény nagyszerűen összefoglalja nem csak a 2. világháború tényanyagát, hanem olyan átélhetően mutatja be az akkori kort a különböző országokban, hogy mi is éhezünk a gettóban, rettegünk a vagonokban és fagyoskodunk Szibériában... Őszintén és nyomatékosan ajánlom mindenkinek, hogy szánjon rá néhány napot a nyári szünetéből és merüljön el ebben a magával ragadó regényben!!!
Benke Martin
Nem is értem, hogy állhat a könyv minősítése jelenleg csupán csak 4 csillagon, mikor mérni sem lehet a zsenialitását. Nagyon szuper, olvasmányos, mégis értékes könyv, az ember rengeteget tanulhat belőle. Én is magammal cipeltem mindenhova, ahol tudtam olvastam, egyetlen hátránya, hogy vastag és nehéz, az ember keze is elfárad, ha sokáig tartja, de zseniális olvasmány, az egyik legjobb, ami mostanában a kezembe akadt. Feltétlen el kellene mindenkinek olvasni.
Kőhler Klára
Lebilincselő olvasmány. Alig bírtam letenni, mindenhová magammal cipeltem, hogy ha egy csöppnyi időm is van, olvashassam. A szerelmi szál, a háború, a borzalmak, a kultúra, a hagyományok, a család szentsége. Végig tanultam, küzdöttem, sírtam, harcoltam, Szerettem a karakterekkel. A legkedvesebb regényeim egyike lett!
Veronika
Ez a történet annyira meghökkentő, olyan elképzelhetetlen borzalmakkal teli világot mutat be az olvasónak, hogy úgy érzem az a csodálatos romantikus szál, amely végigfut a kegyetlen embertelenséget magukból árasztó sorok között, az egyetlen, ami miatt nem tesszük le könnyeinkkel küszködve ezt a remek alkotást. A fiatal amerikai írónő könyve egyszerűen gyönyörű! Ha nem ismerném a történet gyökereit, azt, hogy a Láthatatlan híd Julie Orringer magyar nagyszüleinek igaz történetéből táplálkozik, el sem hinném, hogy mindezt ez a szép, fiatal, mosolygós hölgy írta. A könyv számomra nagy meglepetést okozott. Az elejétől a végéig halálra izgultam magam a történet szereplőiért, András Párizsban töltött tanulmányi ideje, ahogyan megismerkedik szerelmével, lenyűgözően szép ábrázolásmódot kapott. Az átmenet sokak számára furcsa lehet, amikor a hosszas randevúhangulat után hirtelen a II. világháború borzalmainak kellős közepén találjuk magunkat. A történet elején, ahhoz képest, hogy a könyv közepe felé haladva már milyen komoly, fájdalmasan hiteles ábrázolást kapunk a II. világháború pusztításaitól vérző Európáról, az írónő az egyértelmű, döbbenetes jelzéseket fokozatosan osztja meg olvasóival, fenntartva ezzel a folyamatos feszültséget- valami készül, igen, a tragédia már közeleg. Egy csodálatos családi összetartás, a szeretet és szerelem ereje, amely sosem hagyja, hogy férj-feleség, és testvérek örökre elveszítsék egymást. Julie Orringer könyve az a fajta zseniális regény, amit a kora esti órákban, elalvás előtt kezdünk olvasni, és a nagy habzsolás közepette észre sem vesszük, hogy már bizony hajnalodik. Letehetetlen, megismételhetetlen, lenyűgöző. A szereplőkkel együtt meghalunk, majd újra, közös erővel feltámadunk
Orlai Ibolya
A könyv olvasmányos, mondhatni izgalmas, un. nagy regény, alig tudtam letenni. Nem véletlen, hogy a The New York Times 2010 száz legfontosabb könyve közé választotta be. Az utóbbi években olvasott könyvek közül az egyik legjobb. Alig várom, hogy Koltai Lajos filmet rendezzen a könyv alapján.
Vargáné S. Rita
Ez az a könyv, aminek ott kell lennie a polcon. Amit nem elég egyszer elolvasni. Letehetetlen.
Kriszti
Nagyon sok olyan könyv van a birtokomban, amit csak félig vagy még addig sem olvasok el. Ez a könyv teljesen más volt. Az első oldalaktól kezdve rabul ejtett, az a stílus, amiben az írónő ír, hihetetlenül jó. Szinte megelevenedett előttem az egész történet, átéreztem a hősök boldogságát és boldogtalanságát, fájdalmát. Rettentően jó könyv.
N. Brigi
A könyv szerintem letehetetlen. Nagyon tetszett, csak ajánlani tudom. Ajándékba kaptam, és nem csalódtam az ajándékozó ízlésében.
Kende Istvan
Valoban nem tudtam letenni a konyvet amit angol nyelven olvastam. Miutan aterltem a konyvben irt idoszak nagy reszet, a tortenemi es a tarsadalmi esemenyek hiven voltak leirva.
Mutasd az összes véleményt

Események

H K Sz Cs P Sz V
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31