Jane Eyre

Charlotte Brontë

Az árván maradt Jane Eyre-t szívtelen nagynénje neveli, ám egyre súlyosabb ellentéteik miatt a néni végül árvaházba adja a kislányt. Jane-ből művelt, kedves modorú kisasszony lesz, és ennek köszönhetően sikerül tanítónőként elhelyezkednie egy jómódú különc kastélyában, Thornfield Hall-ban. Miközben az úr, Mr. Rochester szeleburdi gyámleányát... bővebben
Utolsó ismert ár:
3 325 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
Nincs értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
vima
Szerintem minden idők legszebb, legmélyebb, legmegrendítőbb szerelmi története. 15 évesen olvastam először, már akkor beleszerettem a könyvbe és persze Rochesterbe is, emlékszem nagyon szerettem volna ha megfilmesítik. Azóta láttam az összes filmváltozatot, egyik sem volt szerintem még csak köszönő viszonyban sem a könyvvel, míg a You tube-on rá nem akadtam a BBC 1983-as változatára Timothy Daltonnal aki életre keltette Rochestert. A filmben a párbeszédek szóról-szóra úgy hangzanak el mint ahogy a könyvben , mindez tetézve Timothy fantasztikus hangjával. Timothy Dalton tiszteletet parancsoló,magabiztos,tekintélye van, rendelkezik v-mi egyéni varázzsal, és kitűnően játsza a félelmetes, szigorú, sötét, arrogáns melankolikus Thornfiels Hall urát.. Ő az egyetlen színész aki képes volt visszaadni Rochester keménységét, szinte sértő szemtelenségét, kedvetlenségét,melankóliáját, hangulat változásait, magányosságát,arisztokratikus modorát mint ahogy a humoros oldalát, gyengédségét és a mély, őrjítő szerelmét Jane iránt. Még Rochester messzemenő és komplikált gondolatai is abszolút természetesnek és igaznak hatnak az ő előadásában. Véleményem szerint a tűz utáni részt, amikor megfogja Jane kezét és nem akarja elengedni ő tölti meg élettel. Szinte parázslik körülöttük a levegő, én legalább is lélegzet visszafogva néztem és szinte sajnáltam, hogy nem ölelte magához. Az elmaradt esküvő után szinte fájdalmasan élethűen adja vissza Rochester gyötrődését, kínját, szívszorító kétségbeesését amikor rájön hogy Jane elakarja hagyni őt és azt a mindent elsöprő, őrjöngő, már-már őrület határán lévő erőfeszítését, hogy visszatartsa. Én úgy éreztem és azóta akárhányszor megnézem a filmet újra és újra, hogy Rochester kisétált a könyv lapjairól és életre kelt Timothy Daltonban. Ma már nem tudom úgy olvasni a könyvet, hogy ne az ő hangját hallanám a párbeszédeknél, vagy ne ő testesítené meg Rochestert .
Czibi Viktória Eszter
Ez a könyv volt először a kezembe, amit elolvastam kb. 12-13 éves koromban. Azóta nem telik el olyan év, hogy ne olvasnám újra, ez a könyv nagyon sokat formálta a személyiségemet.. Most 16 éves vagyok, és imádom az irodalmi könyveket, és kijelenthetem, hogy ezt a Jane Eyre-nek köszönhetem!
dórii
A legjobb könyv, amit valaha olvastam. Akárhányszor elolvasom, mindig ugyanolyan lelkesedéssel, ugyanolyan érdeklődéssel olvasom. Imádom az ilyen könyveket, de szerintem tagadhatatlanul ez a legjobb az összes szépirodalmi mű között. Meg merem kockáztatni, hogy még a Büszkeség és Balítéletnél is jobb... :))
Mutasd az összes véleményt

Események

H K Sz Cs P Sz V
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1