James S. Gordon

Traumagyógyítás

libri könyvkiadó kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű

"Akár trauma-túlélőnek tartod magad, akár nem, ez a könyv képes visszaadni az életed úgy, ahogy nem is gondolnád, hogy lehetséges." - Dr. Jon Kabat-Zinn

A lelki sérüléssel vagy traumával kapcsolatban két veszélyes tévhit is él a köztudatban: az egyik szerint igazi trauma csak háborúk, természeti katasztrófák esetén érhet bennünket, vagy amikor fizikai erőszakot élünk át. A másik tévhit, hogy tehetetlenek vagyunk a trauma káros hatásaival szemben.

Az igazság azonban az, hogy az életben mindannyian találkozunk traumával: egy életveszélyes betegség vagy a krónikus fájdalom is traumatikus esemény, ahogy traumatizál a szegénység, a rasszizmus és a nemi alapú diszkrimináció is. Az emberi kapcsolatok elvesztése súlyos megrázkódtatást jelenthet, de hasonló hatású lehet a munkánk elvesztése is.
A jó hír azonban az, hogy léteznek olyan öngondoskodási módszerek, amelyek segítenek meggyógyítani a traumáinkat, és amelyek révén visszafordíthatjuk testünkre és elménkre gyakorolt hatásait. Az önismeret és a saját magunkkal való törődés eszközei mindannyiunk rendelkezésére állnak, így van esélyünk rá, hogy a trauma feldolgozása után egészségesebbek legyünk, mint valaha.

Dr. James S. Gordon világszerte több ezer szenvedőt támogatott a szíriai menekültektől kezdve a szeptember 11-i terrortámadás túlélőin át, az érzelmi vagy fizikai betegséggel küzdő hétköznapi emberekig. Módszerének lényege, hogy a traumát erőforrássá változtatja rég elfeledett élmények, eltemetett érzések rétegről rétegre, lépésről lépésre való feltárásával.

"A trauma egyfelől súlyos veszteség, maga a megrázkódtatás, másfelől a nem múló kétségbeesés, hogy soha sem leszünk többet egészek. Dr. Gordon, aki a munkájának köszönhetően megjárta bolygónkon a szenvedés bugyrait, segít megtörni a trauma okozta kétségbeesést, és megmutatja, hogyan tudunk mégis, mindennek ellenére igent mondani az életre." - Aviva Romm szülészorvos, író
"Példamutató kézikönyv arról, hogyan kezeljük a traumát, mely mindannyiunkat elér. Dr. Gordon a Föld legnagyobb kihívásaival küzdő helyszínein gyűjtött tapasztalatokat és fejlesztette ki gyógyító módszerét. Most először osztja meg írásban is friss, holisztikus és mélyen segítő programját." - Dr. Mary Pipher klinikai szakpszichológus, író

"A trauma elárulja, hogy kik vagyunk valójában, és azt is, hogy kik lehetnénk. És a trauma teszi lehetővé azt is, hogy végül azzá váljunk, akik lehetnénk.
Sokan küzdenek azért, hogy túléljék a traumát, és az őket kezelő terapeuták gyakran idézik Nietzsche híres aforizmáját: ami nem öl meg, az megerősít. Nietzsche szavai bátorítóan hathatnak a nehéz időkben, de könnyen félre is vezethetnek. A trauma átélése során valóban erőre kaphatunk, az akaraterő és a tudatos erőfeszítés energizáló hatású is lehet. A trauma legnagyobb adománya azonban nem ez, hanem a szeretet."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 3 599 Ft

A termék megvásárlásával

359 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadó libri könyvkiadó kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Belelapozás epub mobi
Formátum EPUB MOBI
Árukód2782537 / 8153421

Elérhető még:

Könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 3 599 Ft

A termék megvásárlásával

359 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal