A nő

"Ez a könyv, a NŐ-ről szól, aki a férfiak imádatának a tárgya, az örök és megfoghatatlan csoda, amelyet már sokan leírtak és megfogalmaztak. Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan lesz valakiből jó Nő! Nehéz téma, de ahogy megfigyeltem, ez mindkét nemet egyformán izgatja." Mitől nő egy nő? És vajon mitől jó nő? Hogyan képes egy nő - vagy... bővebben
Válassza az Önhöz legközelebb eső átvételi pontot, és vegye át rendelését szállítási díj nélkül, akár egy nap alatt!
A Libri Könyvesboltjai jelenleg zárva tartanak, így az online rendelt termékek bolti átvételére nincs lehetőség.
Olvasói értékelések
5 értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
A termék az alábbi akciókban szerepel:

Az újítás ideje

20-60%
Olvasói értékelések
Dóri
Érdekes könyv, sok dologra rávilágít. Aki bármilyen megoldást vár az írótól a saját problémáira, az magát hibáztassa, ne a könyvet. Senki sem fogja megoldani a problémáid helyetted, de a könyv segít ráébreszteni arra, hogy hol ronthattál el valamit. Csak azoknak ajánlom, akik el tudják fogadni az építő jellegű kritikát ahelyett, hogy mindenen felháborodnának.
trudie
Én a 60. oldalnál tartok kb. kevesebb, mint 1 óra olvasás után (nagyon kevés betű van benne, így iszonyatosan gyorsan lehet vele haladni), és összességében nem egészen ilyen könyvre számítottam, bár mit várjunk ettől a médiabohóctól... szóval a könyv hangulata nagyon negatív, vannak benne tanulságos dolgok, de eddig megoldást nem kínált a problémára, nagyon általánosít, sok tényezőt nem vesz figyelembe és nem érzem benne a segítő szándékot és azt, hogy lenne valami eredményre vezető célja a könyvnek.
Nagy Greta
egyetértek az elöttem szolo negativ kritikákkal, a trágárság minden szerkezet és rendszer nélkül volt rám zudítva. Nem talultam a könyvböl különösen sokat. Jól kezdödött, és a koncepció jó: Milyen a jó nő? De kb a 25ödik oldal után elkezdödik az "azért szenvedsz, mert rossz példát látsz a szüleidtöl" és innentöl igazából unalmas. Ezek mellett egyet értek azzal is, hogy nem veszi figyelembe az egyéni körülményeket, túlságosan általánosít. Viszont figyelembe kell vennünk azt is, hogy Dr Csernus egy pszichiáter, és biztos sok olyan növel találkozik, akiknek ezek a problémák már sokkal súlyosabbak
Lilla
Szerintem aki "látó" az érti a könyv lényegét, aki pedig "vak" az felháborodik, s valójában fogalma sincs arról, amiről Csernus doktor beszél.
Tóth Adrienn
Ezt a könyvet minden nőnek el kellene olvasnia, nagyon sok igazság van benne. A Csernus stílusa nagyon messze állt tőlem, de idővel hozzászoktam, és megértettem a miértjét is. Nagyon jó, én csak ajánlani tudom mindenkinek!
gabriella
Csernus doktor orvos.Beteg embereken segít, fontos a lelki betegségek kezelése.Nekem is tud segíteni, így könyv megírása révén.Nem mint írót és nem magánembert kell bírálni.A stílusa kell, mert felerősíti a mondanivalót!!!!!!!!!Igen, nem lehetünk állszentek és sznobok.Ébresztő!
Gabriella
Igen,nekem szintén ez a véleményem rólam/nőkről/,de SZERETNI tudni,merni kell.Érzelmek nélkül az élet le van sajnálva.Bátorság kell ahoz, hogy merjünk szeretni.
Arisa
Azért egy kérdésem lenne: miért van az, hogy az előttem szólók szerint egy férfinak kell erről megmondani a "tutit"? Aki eddig nem volt nőies, ettől lenne majd nő, és megváltozna az élete? Vagy meg hogy...?
ERA
Közhelyes, stílustalan, erőtlen, de erőlködő, evidenciákat puffogtató könyvet ismertem meg Csernus munkájában. Bevallom őszintén, nem tudtam végigolvasni, 100 oldal után feladtam. Semmi újat nem adott, és az agyonrágott kliséit is csak szánalmasan sikerült formába öntenie. Annak, aki nem a reklámokra hallgat, vagy aki úgy érzi, ez a könyv fontos igazságokat mond ki, ajánlanám kontrasztként esszé kategóriában: Beauvoir: A második nem (1949!), Virginia Woolf: Saját szoba (1929!); szépirodalomban: Erdős Renée: A nagy sikoly (ezt külön ajánlom mindenkinek, bár nehéz ma már a szecessziós stílust tolerálni, de nagyon tuti, ahhoz képest, hogy 1923-ban került papírra), Bódis Kriszta: Kemény vaj, Éjszakai állatkert és Szomjas oázis antológiák, Kiss Noémi: Trans, Gordon Agáta: Kecskerúzs és hosszan folytatható lenne a sor... Ezek azok a könyvek, amik nekem sokkal-sokkal többet mondtak a NŐ-ről, mint az írástudatlan orvos összeszedetlen sorai. Ha nem is értetek egyet a negatív értékelésemmel, egy próbát megér. Kalandra fel!
Szilvia
Megvalósítom önmagam...Írok egy könyvet Dr.Csernusnak A NŐ és ami mögötte van címmel:)
Barbara
Csernusnak a könyve utat mutat minden nőnek,hogy merjen lépni,merjen változtatni,de,ha van egy férfi,aki viszont megbecsüli és szereti,akkor vele kell maradni.Csernus minden könyvét szeretem ,de a nő a legjobban megírt műve.
Gabi
Még most formálódom, nővé érésem igen csak intenzív szakaszát élem de amit itt látok s amit a könyvben olvasok az igen is igaz. szóról szóra. Igen a nők hisztisek, igen a nők elveszettek tudnak lenni és igen mindenkinek megvannak a maguk hibái amiket nem hajlandóak észrevenni. Ilyen az ember. Pszichiátrián dolgozom... tele tele érdekes esetekkel, a depresszió, az alkohol, a gyógyszerfüggőség nekem mindennapi munka területem. Függünk, mindig mindenki függ valamitől. Kérdés, hogy felismeri-e és ha igen akkor ha nem jó tud-e változtatni rajta. A sok vallás és egyéb dolgok amikben hiszünk egyetlen dologra jók, arra, hogy erőt adjon a folytatásra, ha odafigyelünk akkor a fejlődésre. Igazából nem könyvből kell rájönnünk arra hogy milyen különbségek vannak a nemek közt, nem ebből a könyvből kell kiindulni a párkapcsolat vagy családtervezéshez. Ez csak egy ember véleménye, mint megannyi más hozzá hasonló emberé. Sok pro és kontra véleményt hallottam és olvastam és mind mind elfeledte a végén megemlíteni azt, hogy megbeszéltem a párommal, megbeszéltem egy hozzám közel álló emberrel, hogy kommunikáltam azokkal az emberekkel akiket eszembe juttatott ez a könyv. József, egy másik vélemény: szerintem megéri elolvasni ezt a könyvet is. Bizonyára kap profitál belőle pár érdekes gondolatot. Az pedig mindenki magánügye hogy kiből milyen érzést vált ki... nyilván nem véletlen :)
József
Miért van az hogy egy nőkről szóló könyvről, ami segítene nekünk férfiaknak megérteni a nőket. kizárólag nők mondanak véleményt? A férfiak azt hiszik mindent tudnak anőkről? A nők pedig nem ismerik önmagukat és a egy férfi kell, hogy megmondja mi is az hogy NŐ? Éa a Férfi című könyvből olvastam valahol egy részletet és úgy gondoltam, igen ez tényleg válaszokat ad olyan kérdésekre amik egy férfinek sosem jutnak eszébe. ( pl definiálni mi az hogy férfi) Ezután gondoltam, hogy elolvasom mindkét művet, de hölgyeim sikerült elvenni a kedvem. És nem az előttem szóló hölgynek akinek van önálló vélemyénye, hanem az előtte szólknak, ki igénylik, hogy valaki megmondja nekik a tutit. Vajon tényleg ilynek a nők? :)
Kovács Nikoletta
Azt hiszem egyedül maradtam a véleményemmel, de szerintem ez a könyv szörnyű! Nem a stílus, nem a téma és nem a szerző miatt. Egyszerűen összeszedetlen, tele van fogalmazási és elírási hibákkal, nincs eleje, közepe és vége, végig olyan érzésem volt, hogy nem egy orvos, hanem egy (goromba) magánember véleményét olvasom, aki unalmában leült a gépe elé és bepötyögte azt, ami éppen az eszébe jutott. A konklúziója az, hogy akár boldog vagy, akár nem, akár szereted a férjed, akár nem, akár dolgozol, akár nem, akár van gyereket, akár nem, akár kövér vagy, akár nem, akár fiatal vagy, akár nem, hagyd el a pasidat! Nem veszi figyelembe a körülményeket, a nők valódi lényét, azt, hogy nem vagyunk olyan „egyszerűen” összerakva, mint a férfiak, nem megy mindig a racionális gondolkodás, az érzelmeink vezérelnek (a férfiakkal ellentétben), s néha bizony hisztizünk, semmi sem jó és képesek vagyunk lángolni a szerelemben, vagy mélységes kiábrándultságot érezni a ciklusunktól függően. Valahogy minden történetnek az a vége, hogy, ha akár egyszer is csúnyán néz rád a pasid, vagy nem kell fel, hogy kávét főzzön neked, vagy azt mondja, hogy nem áll jól rajtad a szoknyád, hagyd el és valósítsd meg önmagad. (Arról nem beszélve, hogy 2 db 10 kilós szatyor cipelése közben is kötelező egyenes háttal járni!) Nekem ugyan nincs még gyermekem, de az sem tetszett, hogy teljesen lehordta azokat a nőket, akik a gyermekvállalásban valósítják meg önmagukat. Ebből is látszik, hogy nem ismeri a nőket, mert nem képes elfogadni, hogy egy nőnek igenis lehet a gyermekvállalás az életének célja. Szerintem a könyv legnagyobb hibája azon kívül, hogy összeszedetlen, hogy kizárólag férfi aggyal próbálja meg megérteni a nőket, amihez szerintem nem sok esély van. Ez olyan, mint a férfi nőgyógyász, aki SOHA nem fogja tudni mit érez egy szülő nő. Biztos van olyan, akinek tetszik a könyv, és nem ért velem egyet, de bizonyára ezek azok a nők, akik rossz párkapcsolatban élnek, mellyel elégedetlenek. Ha valaki döntésképtelen, akkor a könyv segíthet, hogy megadja a kezdő lépést a szakításhoz, hiszen az arcodba vágja, hogy egy akaratgyenge, anyagias, kényelmes, kövér nő vagy és igenis változtass az életeden, de úgy gondolom, ha valaki olyan kapcsolatban él, amiben vannak ugyan hibák, de szeretetteljes, akkor inkább egy baráti beszélgetés tanácsait szívlelje meg, mint azt, amit Csernus mond. Ha valaki tényleg szeretne a nőkről jó könyvet olvasni, ami valós, tudományos, gyakorlatias és szenzációsan jó, akkor ajánlom neki Louanne Brizendine A NŐI AGY című könyvét. CSODÁLATOS!
Nita
Dr. Csernusnak van egy stílusa az biztos. Lehet utálni, lehet szeretni, de az tény, hogy a képedbe vágja az igazságot legyél 30-on innen vagy túl. Talán fáj az igazság azért ellenzik sokan...
Ilyó-Kovács Fanni
Talán az is lehet, hogy arra gondolt, hogy a "magasabb" szinten lévő hölgyek és urak nem veszik magukra az általános értékelést, mert van annyi eszük. Akik nem szorulnak segítségre, azoknak nem kell segítenie sem. Így, cseppnyi iróniával, "magasabb" színvonalról sem kell gondoskodnia.
Noszkó Ágnes
rövid és tömör a véleményem: ez a könyv olyan nőknek való, akik még nem csöppentek bele az élet nagy körforgásába, és még elég tapasztalatlanok. amúgy tele van közhelyekkel, és a megfoglamazás sem javít a tartalmon, sőt. habár 30 alatt legalább egyszer valóban érdemes elolvasni.
Erdélyi Anikó
Köszönöm !
Németh Gabriella
Szerintem a férfiaknak is kötelező olvasmány kéne hogy legyen...én kétszer egymás után olvastam el, úgy, hogy letenni nem tudtam.Talán van benne valami...:D
Buzás Adrienn
Végre valaki aki a képünkbe vágja az igazságot! Igenis mi tehetünk róla ha 90 kilósan meglátjuk magunkat a tükörben és elborzadunk a látványtól és arról is tehetünk, hogy kihasznált az a *ohadék aki múlt héten még azt mondta szeret! Nekünk kell a sarkunkra állni és kiállni magunkért! Minden nőnek el kéne olvasnia!
Vesztergom-Venesz Klaudia
Nyers, modortalan, de nagyon igaz... Főleg, hogy szerinte (IS) hímsoviniszta világban élünk! :)
cserix
Egyszerű, döbbenetes, nyers, találó és fájdalmas..... Minden nőnek kötelező olvasmány, szerintem.
Nola
Anyám is olvassa és szerintem borzalmas!
Benei Barbara
Szuper és nagyon gyakorlatias:) Igazán jól hasznosítható a mindennapokban!
Dieszberger Zsófia
Baráti körömben már sokan olvasták a könyvet, és nagyon jónak tartják, többek között azért, mert igazán hasznosítható a mindennapi életünkben. És ezalatt nem csak magunkat, a nőket értem.. :)
Ádám Gergő
A barátnőmnek vettem meg, neki tetszett.
Juhász Tímea
Ajándékba kaptuk a könyvet. Én nem vagyok Csernus rajongó, de volt 1-2 jó dolog ebben a könyvében, ami elgondolkoztatott, de sok dolog volt benne, amivel nem értettem egyet. A "rövid tartalom"-hoz annyit fűznék hozzá megjegyzésnek, hogy Dr. Csernus Imre nem bölcsész, hanem orvos, vagyis nem pszichológus, hanem pszichiáter. (Ezúton kérem a Libri munkatársait, hogy javítsák ki a népszerű pszichológust népszerű pszichiáterre. Köszönöm.)
Tompos Anita
Csatlakozom az előttem szólóhoz :), én is nagyon várom hogy kézhez kapjam a könyvet.
Gál Éva
Nagyon szeretem Dr. Csernust, kíváncsi vagyok a könyvre is.
Mutasd az összes véleménytEsemények

H K Sz Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
ChatBot