A New Age - Keresztény szemmel

A kötet nagy felkészültséggel és irodalmi háttérrel mutatja be a New Age mozgalom gyökereit (gnoszticizmus, szabadkőművesség, jóga, okkultizmus, mágia és modern pszichológiai iskolák), majd teszi azt a józan ész és a Biblia mérlegére, végül pedig lexikonszerűen leírja a New Age mozgalom eszméit, iskoláit és különféle megjelenési formáit.
Utolsó ismert ár:
2 280 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
Nincs értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Tavaszi Virág
Jómagam 25 évig a legmélyebben belemerültem a New Age sok ágába: pl. ezotériában és okkultizmusban, keleti vallásokban (pl. buddhizmus, krsna tudat, stb.) és harcművészetekben, jóga, taichi stb. kerestem az utamat. Amit erre anyagiakban költöttem, abból ma egy gyönyörű házam és biztos anyagi hátterem lehetne. 37 évesen Isten kegyelméből római katolikussá lettem és végre elkezdhetett Jézus szabadítani mindattól a sok démoni megkötözöttségtől, melyek ebben a 25 évben észrevétlenül rakódtak rám és életem minden területére. A szabadításom a mai napig nem teljes, sok az alvó akna a múltamból még. Tudom hosszú még az út, de hála Jézusnak és Gál Péter atya ezen könyvének már jó vágányon haladok és sokat gyógyultam, szabadultam. Sokkal jobban érzem magamat és ez az életemben is visszaköszön minden területen. Mindenkinek ajánlom nagyon sok szeretettel! Jézus áldjon Benneteket!
Imre
A könyv sikeresen mutatja be a címében foglaltakat, vagyis azt, hogy a kereszténység hogyan is látja a New Age-et. Na de ez nem összetévesztendő azzal, hogy az általa tanulmányozott kérdéskörről reális képet is alkot! A könyv szerzője a keresztény egyház hozzáállásához hasonlóan azt írja le, hogy mi mindent nem tud a témáról, és tulajdonképpen az az érzése van az embernek a könyv olvasása közben, hogy egy teljesen kívülálló ember akarja leírni, hogy mi-mindent nem értett meg az általa tanulmányozott témáról. Fogalmak félreértelmezése, illetve elemzés nélküli elítélése jellemzi a könyvet, még ha az objektivitás látszatát is próbálja kelteni. A könyv nagyon jól tükrözi, mint említettem az egyház hozzáállását különböző, "másabb" megközelítésekkel kapcsolatban, vagyis azt, hogy egy képzeletbeli falat húz maga és a külvilág köré, elzárván magát a fejlődéstől, pontosabb, többfélébb megértéstől, ahelyett, hogy rájönne, hogy tulajdonképpen ugyanazokról a dolgokról beszélünk akár kereszténységnek nevezzük azt, akár new age-nek, akár ezotériának, akár bárminek nevezzük, csak más a nyelvezet, amivel megfogalmazzuk a valóságot. Ennek a valóságnak a pontosabb megértése fele sajnos a könyv nem segít, sőt, épp ellenkezőleg: visszataszítja az olvasót a meseszerű történetekkel való értelmezések világába, ami jó, csak továbblépést igényel, és nem hagyja egy korszerűbb, pontosabb, használhatóbb magyarázatok szintjére emelkedni az olvasót.
Attila
Szívből ajánlom minden hithű keresztény embernek! A New Age útvesztőin segít eligazodni és visszavezet Jézus Krisztushoz! A szinkretista vallási tévelyedésben mutat utat! Ne sajnálják az árát mert megéri! Ez egy igazán sugalmazott írás, csodálatos tanúságtételekkel!Események

H K Sz Cs P Sz V
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
ChatBot