A KönyvKereső szolgáltatás csak regisztrált ügyfeleink számára elérhető.
Hogy igénybe tudja venni, kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon oldalunkon.
urbis könyvkiadó
| 2007
| keménytábla, védőborító
|
142 oldal
A könyv egyedülálló gyűjtemény, amely a mai magyar csúcsgasztronómia világában tesz kirándulást, mindenki számára érthető és látványos módon. Most megismerheti a legjobb éttermek étlapjaira kerülő fogásokat, és akár otthon, egy családi ebéd alkalmával elkészítheti őket! A szerzők 25 nívós hazai étterem konyhájában jártak, ahol a séfek megosztották a választékban szereplő receptúrák titkait. Ennek eredménye a csaknem 100 különleges fogás, melyeket fantasztikus fotók tesznek ellenállhatatlanná. A receptek érthető ,,konyhanyelven" íródtak, de az esetleg előforduló szakkifejezések magyarázata is megtalálható a könyv végén lévő kis gasztroszótárban. A főzés előtt érdemes elolvasni az alapanyagokról, s a modern gasztronómiai irányzatokról és eljárásokról szóló hasznos, érdekes fejezeteket is! Az exkluzív kiadvány (ét)lapjain a hagyományos magyar konyha remekei éppúgy szerepelnek, mint a modern nemzetközi specialitások, a fúziós ízek vagy a tájjellegű étkek. Az ételek mellett rövid leírást olvashat a vendéglátóhelyekről és a mesterek eddigi pályafutásáról. Ismerje meg az éttermek láthatatlan művészeit, és segítségükkel érezze magát mesterszakácsnak Ön is! ,,A jó szakács egy kicsit költő, egy kicsit illuzionista, egy kicsit karmester, azaz a pillanatok művésze." Mózes Péter séf, Danubius Hotel Astoria ,,Rosszat ugyanannyi időbe és energiába kerül elkészíteni, mint jót, a jóhoz csak egy kis Szív és odafigyelés kell!" Bíró Lajos séf, Bock Bisztró ,,A főzés az a szenvedély, amit ruhában lehet csinálni." Laczkó Ottó séf, Gundel étterem ,,...Olyan ételt adj a vendéged tányérjára, amit te is jóízűen megeszel!" Juhász István séf, Hilton Budapest Hotel ,,Ha érezni tudod az ízeket, élvezni fogod az életet." Beke Zsolt, Spoon Café&Lounge ,,Semmi sem lehet igazán új, ami nem igazán régi! A konyhában legyél mindig jókedvű, bátor és nyitott..." Kovács Lázár, Ezüstfenyő ,,Lázár vendéglője"