Mesterszakácsok receptkönyve

közgazdasági és jogi kiadó  | 1985  | kemény kötés  |  468 oldal

Libri Antikvárium
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés Oldalszám: 468 oldal Sorozatcím: Kötetszám: Nyelv: Magyar Méret: 24 cm x 17 cm ISBN: 963-221-629-6 Megjegyzés: Színes ételfotókkal és ábrákkal illusztrálva. ELŐSZÓ Az ember étkezési szokásaival, táplálkozásával napjainkban mindinkább elmélyültebben foglalkozunk szerte a világon. Ez az érdeklődés az egészséges, korszerű életmód igényéből fakad, de a ma embere sem mond le arról, hogy örömszerzésének egyik legfőbb forrása az étkezés legyen. Ehhez a régen elfeledett ételeket, készítési-ízesítési módokat éppen úgy felkutatja, mint ahogy keresi korunk új technikai berendezéseivel, a változatosabb ételkészítési megoldásokkal elérhető új ízeket. A hazai és a nemzetközi vendéglátóipar robbanásszerű fejlődése ellenére is mind többen éreznek kedvet arra, hogy maguk is alkotó módon fogjanak kezükbe fakanalat, hogy kedvenc ételüket maguk szolgálják fel barátaiknak. A világon egyre többen ragadnak tollat olyanok is, akiknek nem hivatásuk az ételkészítés, de könyvet írnak legkedvesebb ételeikről. A római Marius Gavius Apicius volt, aki az első, mai fogalmaink szerinti szakácskönyvet összeállította. Azóta ez a műfaj a legnépszerűbb kiadványok egyikévé vált. Az ízkombinációknak nincs határa, és egy-egy szakácskönyvnek minden kor számára van mondanivalója. A magyar szakácsoknak is voltak tollforgató, koronként újabb szakmai gondolatokat hordozó mesterei, akik gyarkorlati munkájuk tapasztalatait írásba foglalták az adott jelen és az utókor számára. A mai magyar konyhaművészet olyan két kipróbált mestere, mint Novák Ferenc és Lukács István, akik művészi fokon gyakorolják a gasztronómiában szerzett ismereteiket itthon és külhonban egyaránt, ezúttal Nagy Lászlóval, az ismert szakíróval társulva írásban is megerősítik szakmai elkötelezettségüket. Különös erénye könyvünknek, hogy az első azok között a hasonló mai magyar kiadványok között, amely nemcsak az asztali örömökre, az élvezetes ételek elkészítésére összpontosítja a figyelmet, hanem azok energiaértékének feltüntetésével felkelti az érdeklődést a tudatosabb, egészségesebb táplálkozásra. A világ ma az étkezési kultúra területén is változtatásokra törekszik. Az igazi gasztronómusok, s velük együtt e könyv írói is, azt vallják "keveset, de jót". Az ízletes, változatos ételek receptjeinek összeállításához, esztétikus kivitelezéséhez nyújtanak számunkra értékes tanácsokat, gondolatokat. Ajánlom e könyvet azoknak, akik szeretik a szépen terített asztal emberi barátságot teremtő varázsát, és azoknak, akik egy-egy jó étel elkészítésében meglelik az embereket összefogó alkotómunka örömét. Vissza TARTALOM Előszó 9 Bevezető 21 Receptek szövegben, képekben 21 Levesek, levesbetétek 23 Mártások 61 Előételek. Könnyű vacsoraételek 81 Tojásból készíthető ételek 131 Halakból és egyéb hideg vérűekből készíthető ételek 145 Marhahúsból készíthető ételek 167 Borjúhúsból készíthető ételek 195 Sertéshúsból készíthető ételek 217 Bárány-, birka- és ürühúsból készíthető ételek 243 Házinyúlhúsból készíthető ételek 253 Szárnyashúsból készíthető ételek 261 Vad- és vadszárnyashúsból készíthető ételek 285 Főzelékek. Köretek 297 Saláták 327 Tészták 339 Egytálételek 363 Az 1984. évi szakácsolimpia díjnyertes receptjei 375 Hozzávalók palettája szövegben, képekben 381 Élelmiszer ABC. Az élelmiszerek fajta szerinti, azon belül friss, gyorsfagyasztott, konzerv és szárított változata 383 Gasztronómiai ismeretek 439 Irodalom 447 Tárgymutató 449
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó közgazdasági és jogi kiadó
Kiadás éve1985
Oldalak száma:468
Súly800 gr
ISBN2310002128489
ÁrukódSL#2108744663
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat