Andersen - Mesék

A mesék velünk élnek

Lepje meg szeretteit Andersen meséinek limitált kiadásával!

A világ legnépszerűbb meseírójának tizenegy klasszikus története 9000 forint feletti vásárlás esetén most egyedi, limitált díszkiadásban, mindössze 599 forintért lehet az öné a Libri Könyvesboltokban és itt a weboldalon.

Hans Christian Andersen (1805 – 1875)

Egy cipész és egy mosónő egyetlen gyermekeként született 1805-ben a dániai Odensében. Szerény anyagi lehetőségei miatt iskoláit csak a dán királyi udvar támogatásának köszönhetően fejezhette be. Első irodalmi sikereit egyetemi évei alatt, huszonöt évesen aratta novelláival, verseivel és színpadi műveivel. Meséire 1845-ben figyelt fel a világ, amikor néhány története angol fordításban is megjelent. Történeteit azóta több mint 150 nyelvre lefordították, így ma minden idők legismertebb meseírójaként tiszteli a világ. Születésnapja, április 2-a 1967 óta a nemzetközi gyermekkönyvnap ünnepe.

Magasból nézve mosolyogni való minden szívfájdalom, bizony sokszor még a magunké is.

A könyvről

A Libri idén karácsonykor 11 klasszikus történetének díszkiadásával tiszteleg az európai meseirodalom egyik legfontosabb alakja előtt. Kötetünkben azokat a meséit gyűjtöttük össze, amelyeken az utóbbi másfél évszázad alatt generációk nőttek fel: a hókirálynő, a rendíthetetlen ólomkatona, Hüvelykpanni, a kis hableány és a rút kiskacsa mind olyan mesealakok, akik mára elválaszthatatlan részét képezik az európai kultúrának. Történeteiket újra- és újraolvasva pedig olyan kincsekre bukkanhatunk, amelyek létezését korábban nem is sejtettük.

Hogyan juthat hozzá?

Tegyen a kosarába könyveket 9000 Ft értékben, és máris megvásárolhatja a díszkötetet, mindössze 599 Ft-ért! Ha még nincs ötlete, hogy milyen könyveket válasszon, nézelődjön előre összeállított ajándéklistáink között!

Tovább az ajánlatokhoz
ChatBot