Robert L. Wolke

A tudós szakács - A konyhatudomány alapjai

KONYHATUDOMÁNY

akadémiai kiadó zrt.  | 2011  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  370 oldal

A Konyhatudomány sorozat első darabja nem szokványos szakácskönyv. Nem azt mondja el, miből készül az étel, hanem azt: hogyan készül, és miért éppen úgy? Robert L. Wolke, a University of Pittsburgh kémiaprofesszora és a Washington Post című napilap gasztronómiai publicistája hétköznapinak és egyszerűnek tűnő kérdésekre válaszol; olyasmikre, amelyek bárkiben felmerülhetnek, aki nem évtizedes rutinnal főz. Például hogy mi a karamellizálás, milyen hosszú valójában egy éjszakai pácolás, mi a tengeri só előnye, vagy mitől lesz barna a darált hús. Wolke érthető válaszokat ad minderre, és még vagy száz egyéb kérdésre, melyeket a Washington Post olvasói tettek fel neki, hogy megismertesse velünk az ételek és elkészítésük mögötti tudományos jelenségeket. A "tudomány" szó azonban ne riasszon meg senkit: Wolke nem tankönyvet, hanem hasznos és szórakoztató művet írt, s kötetét felesége, Marlene Parrish gasztronómus fantáziadús receptjeivel egészítette ki, amelyek ugyanúgy tekinthetők ehető laboratóriumi kísérleteknek, mint újszerű kulináris élvezetek forrásának.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 515 Ft

A termék megvásárlásával

351 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó akadémiai kiadó zrt.
Kiadás éve2011
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:370
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly490 gr
Sorozat KONYHATUDOMÁNY
FordítóLente Gábor
FordítóŐsz Katalin
ISBN9789630590204
Árukód2218242 / 1074283

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 515 Ft

A termék megvásárlásával

351 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Carley Fortune: Várlak a tónálCarley Fortune: Várlak a tónál