Kacsából és libából készült finomságok - A francia konyha remekei

A FRANCIA KONYHA REMEKEI

geopen könyvkiadó kft.  | 2007  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  62 oldal

Franciaországban a leggyakrabban elkészített házikacsa-fajták a roueni kacsa, amelynek íze nagyon közel áll a vadkacsa ízéhez, és amely gyönyörű, hosszúra szeletelhető húsával az ínyencek nagy kedvence, a nem túl zsíros, puha húsú nantes-i kacsa, valamint a vaskos, illatos húsú barbarie kacsa. A különféle libafajták közül a legismertebbek a normandiai, a poitou-i, a guineai, a bourbonnais és természetesen a toulouse-i liba, amelyet rendszeresen tömnek, hogy megfelelő minőségű libamájat kapjanak.

A kacsa elkészítésénél mindenképpen távolítsuk el a farktövénél található mirigyeket, amelyek a sütés-főzés során erős, kellemetlen ízt kölcsönöznek a húsnak. A félig sültre készített kacsamellet érdemes serpenyőben zsír nélkül egyben megsütni úgy, hogy elsőként a bőrös felét pirítjuk meg. Mivel a liba rendkívül zsíros, ha libahúst sütünk, tanácsos a keletkező szaftról többször is lekanalazni a zsírt, és a sütés során a megmaradt szafttal gyakran meglocsolni a libát, hogy a hús puha, omlós és ízletes legyen.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 890 Ft

A termék megvásárlásával

189 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó geopen könyvkiadó kft.
Kiadás éve2007
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:62
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly280 gr
Sorozat A FRANCIA KONYHA REMEKEI
IllusztrációSZÍNES FOTÓKKAL
FordítóNovák Petra
ISBN9789639765269
Árukód2088370 / 1010145

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 890 Ft

A termék megvásárlásával

189 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat