Cigány - magyar, magyar - cigány szótár

Olvastam!
1 értékelés

Dr. Karsai Ervin - Rostás-Farkas György

Rostás-Farkas György és Karsai Ervin két évtizedes gyűjtő- és kutatómunkájának eredményeképpen született meg ez a szótár. A szerzőpáros első tagja cigány költő és közművelődési aktivista, a másik általános iskolai tanár és a cigányság kutatója. Fontos küldetésnek tartják a cigányság körében... bővebbenRostás-Farkas György és Karsai Ervin két évtizedes gyűjtő- és kutatómunkájának eredményeképpen született meg ez a szótár. A szerzőpáros első tagja cigány költő és közművelődési aktivista, a másik általános iskolai tanár és a cigányság kutatója. Fontos küldetésnek tartják a cigányság körében végzendő ismeretterjesztő munkát, s elengedhetetlennek tekintik azt is, hogy a cigányságról, annak műveltségéről megfelelő tájékoztatást kapjanak a magyarországi nem cigányok. A szerzők együttes munkája a Kenyva Kiponca-Képes szótár (megjelent 1984-ben az Országos Pedagógiai Intézet gondozásában), melynek öt füzete a magyarországi cigány tananyagkészítés eddig leghasználhatóbb produktuma. Az öt füzet a következő témákat tartalmazza (csak a magyar címeket sorolom fel): Olvasni tanulunk; Környezetünk; Számolj egytől tízig; Dalok, versek, mesék; s az ötödik: Szószedet a cigány-magyar kísérleti képes szótár négy füzetéhez. Ez a sorozat az általános iskola alsó tagozata, azon belül is az első osztályosok számára készült egy kísérlet keretében. - Ha mással nem bizonyították volna elkötelezettségüket és odaadásukat, akkor ez a - kiállításában is gyönyörű - füzetsorozat elegendő bizonyíték volna erre. - (Részlet az Előszóból)
Könyvkereső
Utolsó ismert ár: 2.280 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása

Olvasói értékelések

Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
1 értékelés
Cigány - magyar, magyar - cigány szótár
ídős kiss árpád
nagyon jo hogy lehet ijen szotárt kapni márcsak azér is mert a fiatalok tőbnyirésze meg ismeri akulturánkat és roma lovár nyelvet???????????????
Dr. Karsai Ervin - Rostás-Farkas György - Cigány - magyar, magyar - cigány szótár
Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.
Oldalak száma: 318
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 430 gr
ISBN: 9789630942713
Nyelv: CIGÁNY
Kiadás éve: 2001
Árukód: 2171648 / 1041050

Sikerlista

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
hirdetés