Catherine Atkinson  |  Mary Banks  |  Christine Mcfadden

Nagy kávé enciklopédia

jószöveg műhely kft.  | 2007  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  256 oldal

A Nagy kávéenciklopédia részletesen illusztrált írtmutató egy csodálatos italhoz, a kávéhoz: történetéhez, termőterületeihez, a babfajtákhoz, a pörkölés, a darálás módszereihez és a főzésiivási szokásokhoz. A könyv áttekintést ad a világ kávétermelő országairól, valamint az egyes babfajtákból készített kávék minőségéről és jellemzőiről. Az album bemutatja a kávé világtörténetét, a társadalomban és a gazdaságban betöltött fontos szerepét a mitikus közel-keleti kezdetektől egészen a máig, a világszerte népszerű árucikké válásig.Szakszerű útbaigazítás a Nagy kávéenciklopédia az összes babfajtához, a keverékekhez, a darálási, pörkölési eljárásokhoz, a megvásárolható főzőeszközökhöz, s részletes információval szolgál a koffeinmentes és azonnal oldódó kávékról is. A gyönyörű könyv csodálatos utazásra invitál a kávéivás világába: az egzotikus török kávéházaktól a mai kávébárokig.Hogyan főzzünk igazán finom kávét? Tartalmazza ez a kötet az összes klasszikus kávéital, például a latte, a cappuecino, a granita és az eszpresszókávé készítésének leírását. S több mint hetven recept mutatja be a kávé kiváló felhasználhatóságát a konyhában: a finom szuflék, gyümölcsös és hűtött desszertek, varázslatos torták, sütemények, pékáruk és kekszek sütésének-főzésének titkaiba avat be. Megismerkedhetünk olyan híres csemegék receptjeivel, mint a tiramisu, a kávés coeur á la créme, a mokkás piskóta vagy a cappuccino torta.A Nagy kávéenciklopédia minden kávérajongó kitűnő olvasmánya.E gyönyörű könyv megjelenésének fő támogatója a Douwe Egberts. A Douwe Egberts az elmúlt évtizedben meghatározó szerepet játszott a magyar kávépiac és a fogyasztási szokások alakításában, valamint a vásárlói igények felismerésében és az ezeknek való megfelelésben. Gazdag és változatos kávékínálatával minden helyzetben és mindenhol a megfelelő kávét ajánlja fogyasztóinak. A Douwe Egberts válogatott minőségű kávészemekből, a legfejlettebb módszerekkel, a pörkölőmesterek hozzáértő figyelmével készíti kávéit, mindenekelőtt korunk kávéfogyasztóinak igényeit és kívánságait tartva szem előtt. Forgassa ezt a csodálatosan szép könyvet a Douwe Egberts ajánlásával!TUDTA-E...ˇ hogy Magyarországon évente mindössze 3 kg kávét isznak meg az emberek fejenként? Forrás: GfK Hungária Piackutató Intézet)ˇ hogy a "kotyogós" kávéfőzőhöz inkább a közepesre őrölt, filter kávéfőzőhöz finomra őrölt, presszókávéhoz pedig nagyon finom őrlésű kávét érdemes használni?ˇ hogy Magyarországon a monda szerint mikor említették először a kávét? Thököly fejedelmet vendégül látta a váradi pasa. Ebéd után a fejedelem sietve távozott volna, mire az egyik janicsáraga így szólt utána: "Ne siess uram, hátra van még a feketeleves!"
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
6 640 Ft

A termék megvásárlásával

664 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó jószöveg műhely kft.
Kiadás éve2007
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:256
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly1570 gr
IllusztrációSZÍNES FOTÓKKAL
FordítóHollósi Ilona
FordítóMáté György
ISBN9789639134652
Árukód2123838 / 1021604

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
6 640 Ft

A termék megvásárlásával

664 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Hallgassa csak!Hallgassa csak!